Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Runājiet! Neatkarīgā klausās: Solītājiem jādod iespēja

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

"Man ir vēlējums - lai tie, kuri tagad iekļuvuši Saeimā, neļautu nevienam taisīt kašķus,: sarunu sāk lasītāja Vaidelote, uzsverot, ka esot jau tajā vecumā, kad vairs nevar ilgi gaidīt, kad jaunā valdība tiks izveidota un beidzot ķersies pie svarīgākā darba - Latvijas iedzīvotāju, un sākumā jau pensionāru, dzīveslīmeņa paaugstināšanas.

Vaidelote piekrīt Neatkarīgajā publicētajā Bena Latkovska komentārā Nedrīkst piesmiet demokrātiju paustajam, ka vēlētāju vairākums ir nobalsojuši par pārmaiņām un tagad to solītājiem jādod iespēja no vārdiem pāriet pie darbiem. Viņu vien mulsina, ka starp šiem politiķiem ir ne viens vien (Jānis Bordāns, Daniels Pavļuts), kuri savulaik jau bijuši valdībā, taču ne ar kādiem pozitīvi vērtējamiem darbiem atmiņā nav palikuši.

Neatkarīgās lasītājai nav arī skaidrs, kādēļ jaunajā Saeimā neievēlētie deputāti saņems tūkstošiem eiro lielas kompensācijas. "Viņu darba līguma termiņš ir beidzies, vēlētāji viņus atzinuši par neprofesionāliem darba turpināšanai, nu tad kādas kompensācijas? Gribētu, lai avīzēs nopublicētu sarakstu - kuri bija tie deputāti, kuri atbalstīja šo likumu," rosina Vaidelote.