Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Sveicot valsts simtgadē, Latvijā viesosies Dānijas kroņprincis un kroņprincese

© Scanpix

Dānija piedalās svinībās par godu Latvijas neatkarības pasludināšanai pirms 100 gadiem, un šo svinību ietvaros Latvijā viesosies Viņa Karaliskā Augstība Dānijas kroņprincis un Viņas Karaliskā Augstība kroņprincese, atsaucoties uz Latvijas prezidenta Viņa Ekselences Raimonda Vējoņa uzaicinājumu. Dānijas karaļnama piedalīšanās Latvijas simtgades svinībās pasvītro stiprās divpusējās saites starp Dāniju un Latviju.

Vizīte notiks 6. un 7. decembrī. Šajās dienās kroņprincis un kroņprincese piedalīsies virknē pasākumu, kas saistīti ar simtgades svinībām.

Karalisko pāri Rīgas pilī uzņems Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un prezidenta kundze Iveta Vējone, bet pēc pieņemšanas viņi piedalīsies ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Vēlāk karaliskais pāris apmeklēs pasaulslavenā ansambļa Concerto Copenhagen koncertu, kas rīkots pēc Dānijas iniciatīvas un norisināsies Lielās Ģildes koncertzālē.

Vizītes otrajā dienā uzsvars tiks likts uz mākslu, dizainu un vēsturi. Karaliskais pāris dienas gaitā tiks iepazīstināts ar Dānijas īpašo devumu par godu Latvijas simtgadei, kas ietver arhitektu konkursu. Uzvarētājas skices veidos pamatu tam, kā bijusī Scandinavian Tobacco mājvieta - tabakas fabrika Rīgā, tiks pārbūvēta par jaunu kultūras namu un radošo industriju inkubatoru.

Vizītes noslēgumā karaliskais pāris dosies ekskursijā uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.