Tehnisku iemeslu dēļ šovakar traucēta vilcienu kustība posmā Jūrmala-Rīga [papildināta 2x]

Tehnisku iemeslu dēļ šovakar ir traucēta vilcienu kustība dzelzceļa posmā Jūrmala-Rīga, noskaidroja aģentūra LETA.

Zvanot uz AS "Latvijas Dzelzceļš" informatīvo tālruni klientiem un pasažieriem, aģentūra LETA uzzināja, ka elektrolīnijas bojājumu dēļ šovakar ir atcelts vilciens Sloka-Rīga plkst.18.33, bet pārējie vilcieni var kavēties.

Informāciju par tehniskām problēmām šajā dzelzceļa posmā ir saņēmis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), taču dzelzceļa darbinieki norādījuši, ka paši šo situāciju atrisināšot, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers, dzelzceļa posmā Melluži-Pumpuri ir deformējusies kāda konstrukcija, uz kuras nostiprināts elektrolīnijas vads. Līdz ar to pa vienu sliežu ceļu vilcieni kursēt nevar. Taču šajā posmā esot divi sliežu ceļi, tāpēc daļu vilcienu varētu mēģināt novirzīt pa otru sliežu ceļu, virs kuras elektrolīnija nav bojāta.

PV sabiedrisko attiecību speciālists piebilda, ka nav pamata satraukumam tiem pasažieriem, kuri ar dzelzceļa transportu no Rīgas dodas tikai līdz Dubultiem. Arī cilvēki, kuri brauc ar vilcieniem Rīga-Tukums vai Tukums-Rīga, var neuztraukties, jo tie kursēšot abos virzienos.

Savukārt vilciens Sloka-Rīga, kuram šovakar no Slokas paredzēts izbraukt plkst.20.54, neaties no Slokas, bet tikai no Dubultiem plkst.21.09.

"Lielākās izmaiņas bija sākumā," aģentūrai LETA norādīja Ālers, skaidrojot, ka pirmais vilciens, kura kustība šodien tika traucēta, bija vilciens Rīga-Sloka, kas no Rīgas izbrauca plkst.16.28. Tas ticis tikai līdz Pumpuriem, bet pēc tam sastāvs evakuēts ar dīzeļlokomatīves palīdzību. Vēlāk izmaiņas bijušas vēl vairāku vilcienu grafikos, un daži no tiem arī atcelti pavisam. Tomēr "Jūrmala šobrīd nav izolēta no pasaules", mierināja PV pārstāvis.

Ālers norādīja, ka viņam neesot precīzas informācijas par to, kad dzelzceļa posmā Melluži-Pumpuri vilcienu kustība varētu tikt atjaunota pilnībā, taču "Latvijas Dzelzceļa" pārstāvji solot, ka jau no rīta visam vajadzētu būt salabotam.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)