Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Runājiet! Neatkarīgā klausās: Vecīši Saeimā nogurst un iemieg

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Neatkarīgās lasītāja Janīna ir dzimusi Sibīrijā un pārdzīvojusi daudz skarba. Taču par 13. Saeimas vēlēšanu rezultātiem viņa tikai joko un joko. «Tur ievēlēti āksti un aktieri, bet, no otras puses, viņi jau neko nepareizu nesaka. Tas, ko viņi saka, tā tiešām ir,» saka Janīna. Pēc viņas domām, jāpazemina vecums, no kura var kandidēt vēlēšanās, līdz 16 vai vismaz 18 gadiem. «Ko tur tie vecīši un vecenītes tagad Saeimā darīs? Viņi taču nogurst un iemieg. Vajag dot ceļu jauniešiem!» pauž Janīna.

Andris no Liepājas izsaka pateicību Saeimas deputātam Valdim Kanozolam, kurš ir viens no trim deputātiem, kas nenobalsoja par Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu. «12. Saeimas nekrietneļi, kas milzu vairākumā un priekšvēlēšanu populisma tvanā izlēma, ka Valsts prezidents jāievēlē atklāti, iedomājas, ka ir gudrāki un pārāki par Satversmes sapulces dalībniekiem, kas lēma, ka Valsts prezidents jāievēlē aizklāti. Satversmes tēviem tā lemt bija dziļš, demokrātijas vēsturē balstīts pamats, bet mūsdienu ākstiem tāda nav,» ir pārliecināts Andris.

Vitolds no Rīgas uzskata, ka citām partijām jāapvienojas pret Jauno vienotību un nav tā jāņem valdībā. «Visa tā Parex bankas, OIK, Liepājas metalurga neglītība, sabrukušais Maxima veikals ir Jaunās vienotības atbildība jeb bezatbildība. Jaunā vienotība ir pelnījusi palikt pie ratiem,» domā Vitolds.

88 gadus vecais Jānis priecājas par dzīvi un ne par ko nebēdā. Taču viņam tomēr bija iegadījies tā, ka jāsauc ātrā palīdzība, jo sameties slikti ar sirdi. Stradiņa slimnīcā uz viņu daktere paskatījusies un teikusi, ka viņam nekas nekait, lai iet mājās. Vēlāk viņš pats tomēr interesējies par savu sirdi, un izrādījies, ka nepieciešama sirds asinsvadu šuntēšanas operācija. Pēc operācijas viņš jūtas lieliski. «Būtu es noticējis tai pseidoārstei, mana slimība būtu ielaista un es varbūt būtu jau pie tēviem. Kā tā var?» dusmojas Jānis.

«Kam vajadzīga ID karte, par kuru samaksāju dārgu naudu, bet ar to nevarēju vēlēt?» ir pārskaities Ivars no Garkalnes. Viņš dzirdējis, ka Igaunijā jau vairāk nekā desmit gadus varot nobalsot pat internetā. «Bet mēs te čabināmies pa vakardienu, ar zīmogu spiešanu pasē. Nu vai tā nav atpalicība?» īgņojas Ivars.