RIGA COMM 2018: Lietu internets kļūst par ikdienu

© pixabay.com

Gudrās mājas, gudrās pilsētas, gudrie ķermeņa palīgi – daudz kas no tā drīzumā būs mūsu ikdiena, jo to nodrošinās arvien straujāka datu pārraides attīstība un lietu interneta tehnoloģijas. Ieskatu šo noslēpumu pasaulē dos 3. lietu interneta konference – izstāde RIGA COMM 2018, kas notiks 11. un 12. oktobrī Ķīpsalā.

Lietu internets ir tehnoloģija, kas ļauj gandrīz jebkuru fizisku ierīci, piemēram, sadzīves tehniku, mašīnas, ierīces vai medicīnas aprīkojumu, savienot tīklā, nosūtīt informāciju, ko tālāk var analizēt un kontrolēt ar interneta palīdzību.

Tehnoloģiskās iespējas ļaus gan veidot personalizētu veselības aprūpes sistēmu, gan arī katram pašam būt savas veselības kontrolētājam. Nākotnē ārsts veiks atbalsta un konsultēšanas funkciju

Lai labāk saprastu savu ķermeni un uzlabotu dzīves kvalitāti, modernās tehnoloģijas sniedz iespēju iegūt un mērīt dažādus ikdienas datus, piemēram, uzņemto pārtiku, miega kvalitāti, sirds ritma izmaiņas, glikozes, skābekļa līmeni asinīs. Latvijas biohakinga kustības līdzdibinātājs un konferences organizators Kaspars Vendelis uzsver, ka lielo datu un lietu interneta tehnoloģiskās iespējas un pieejamās zināšanas ļaus arvien vairāk izprast pašiem sevi: «Tehnoloģiskās iespējas ļaus gan veidot personalizētu veselības aprūpes sistēmu, gan arī katram pašam būt savas veselības kontrolētājam. Nākotnē ārsts veiks atbalsta un konsultēšanas funkciju.»

Gudro māju tehnoloģijas (māju automatizācija) sniedz māju īpašniekiem drošību, komfortu un ērtumu un taupa enerģiju, ļaujot kontrolēt viedās ierīces no speciālas viedtālruņa lietotnes vai citas tīklā esošas ierīces. ELKO EP Baltic izpilddirektors Gļebs Kiseļovs norāda, ka mājas aprīkot ar viedajām tehnoloģijām var bez lielām izmaksām un viedās sistēmas var samazināt darbības izmaksas un uzlabot pakalpojumu kvalitāti. Konferences apmeklētāji varēs iepazīties arī ar Rīgā realizēto gudrās viesnīcas projektu.

Programmatūras uzņēmuma Iamus dibinātāja Olivera Go uzņēmums piedāvā jau gatavas lietu interneta platformas pilsētām un organizācijām - iespēju sekot līdzi datiem un analizēt tos, pārveidojot klientu vides ekosistēmās, ļaujot kļūt konkurētspējīgākiem, samazināt cilvēka kļūdas iespējamību, palielināt efektivitāti un samazināt darbības izmaksas.

12. oktobrī 3. lietu interneta konferences apmeklētāji varēs uzzināt, kā lietu interneta tehnoloģijas spēj uzlabot darba efektivitāti, lietotāju pieredzi, resursu pārvaldību, klientu apkalpošanu, pakalpojumu servisu un samazināt izmaksas.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2018/10/09/lietu-internets-klust-par-ikdienu

Svarīgākais