Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Runājiet! "Neatkarīgā" klausās: Vai būs iebraukšanas maksa

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Aina Kalniņa no Kurzemes ir pārliecināta, ka Saeimas deputātiem jāprasa augstākā izglītība. Jo tomēr tas ir ļoti būtiski, lai «smadzenes būtu iekustinātas», pieņemot valstiskus lēmumus. Citādi ir tik daudz politiķu, kurus uzturam par nodokļu maksātāju naudu un kas vienkārši atsēž savu laiku. Ne viņi izsakās komisijās, ne parlamenta sēdēs. Ne arī viņiem patiesībā interesē jebkas no tā, kas neskar viņus pašus.

Par žurnālistu atklāto Rīgas domes loloto ideju, ka Rīgas centrā ar personīgo auto varētu iebraukt tikai par atsevišķu samaksu, sajūsmā nav jelgavnieks Ansis. «Tas ir kaut kāds stulbums! Ja viņi tur būtu saplānojuši normālu sabiedrisko transportu, es vēl saprastu. Lai pa Rīgas centru pārvietotos ar autobusu, ir jābūt miljonāram. Man jau šķiet, ka cilvēkiem vienalga būs izdevīgāk braukt ar savu auto. Tikai grūti spriest, cik lielu to iebraukšanas maksu viņi varētu gribēt,» prāto Ansis.

Jānis Dibrančs no Garkalnes savukārt secina, ka valstī valda komercija,. «No Latvijas aizbraukušos atpakaļ vilina, piesolot naudu. Tā kā nauda seko skolēnam, tad skolās, kurās ir maz skolēnu, arī naudas ir mazāk. Taču, kur lai lauku skola dabū skolēnus, ja apkārtnē iedzīvotāju ir ļoti maz. Līdzīga situācija ir arī ar ģimenes ārstiem,» uzsver

J. Dibrančs. Viņaprāt, šāda sistēma nav pareiza, jo arī laukos ir vajadzīgi skolotāji un ģimenes ārsti. Turklāt viņi pat ar mazāku skolēnu vai pacientu skaitu nestrādā mazāk.