Uzzini, vai pirmdien gaidāms lietus!

© F64

Pirmdien Latvijā no rietumiem palielināsies mākoņu daudzums, saulainākā diena gaidāma valsts austrumos, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9..+13 grādiem.

Dienas otrajā pusē vietām Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos gaidāms pavisam neliels lietus. Nedaudz pastiprināsies dienvidrietumu vējš, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē brāzmās sasniedzot 12-17 metru sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9..+13 grādiem.

Rīgā caur mākoņiem spīdēs saule, mākoņu sega pamazām kļūs biezāka, bet nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +12 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, kā arī ciklona dienvidrietumu perifērija. Atmosfēras spiediens sasniedzis 766-768 dzīvsudraba staba milimetrus jūras līmenī.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais