Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kāds ir Latvijas iedzīvotāju populārākais tūrisma galamērķis!

© AFP/Scanpix

Neskatoties uz to, ka nākamgad Latvijā būs mazāk liela mēroga pasākumu, tūrisma nozarē saglabāsies stabilitāte, prognozēja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Inga Kavaca.

Kā galvenos ceļojuma galamērķus, uz kuriem devās ar lidmašīnu, šogad Latvijas iedzīvotāji izvēlējās Grieķiju un Grieķijas salas, Spāniju un Turciju, Vidusjūras piekrasti, kas visbiežāk ir ģimenes atpūtas galamērķi.

Viņa atzīmēja, ka atsauksmes no šī gada ceļotājiem noteikti mudinās 2019.gadā atbraukt uz Latviju jauniem ceļotājiem. Tāpat viņa prognozēja, ka tie, kas jau šeit ir bijuši, noteikti atgriezīsies un dosies apmeklēt citus tūrisma objektus un vietas Latvijā.

Vērtējot šogad tūrisma nozarē paveikto, Kavaca atzīmēja, ka kopumā tūroperatoriem un tūrisma nozarē strādājošajiem ir gājis labi. "Nozarei šis ir bijis pieauguma gads - visvairāk pozitīvā ir bijis uzņemošajā tūrismā, jo vasarā Latvijā notika vairāki pasākumi, kas arī šo tūrisma daļu ļoti aktivizēja," teica Kavaca.

ALTA prezidente arī norādīja, ka šogad vairāki tirgus dalībnieki pārtrauca savu darbību. "Ir kompānijas, kas ir beigušas pastāvēt, bet tas nemazināja pieprasījumu. Šis ir gads, kas pierādīja tūrisma nozarē strādājošajiem, ka domāšana ilgtermiņā ir ļoti svarīga," viņa uzsvēra.

Taču, kas attiecas uz pieprasījumu pēc ceļojumiem, Kavaca sacīja, ka šogad Latvijas iedzīvotāji visbiežāk ceļojumos devās pavasarī - aprīlī, maijā un jūnijā -, un rudenī - septembrī un oktobrī. Pēc Kavacas teiktā, kā galvenos ceļojuma galamērķus, uz kuriem devās ar lidmašīnu, šogad Latvijas iedzīvotāji izvēlējās Grieķiju un Grieķijas salas, Spāniju un Turciju, Vidusjūras piekrasti, kas visbiežāk ir ģimenes atpūtas galamērķi.

"Analizējot Latvijas iedzīvotāju galamērķu izvēles, jāatzīmē, ka Latvijas ceļotājs ir interesants ceļotājs - viņam patīk jauni galamērķi. Tāpēc, ja ir kaut kas jauns, tad uz turieni arī brauks. Mūsu ceļotāji arī ir ļoti ieinteresēti nacionālā kolorītā, kas diezgan atšķiras no citu zemes ceļotājiem," atzina ALTA prezidente.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka Latvijas ceļotājam svarīgi ir, lai ceļojumā tūrisma objekti ir ērti pieejami, var doties ar bērniem un ir pieejama atpūta pludmalē. Taču esot arī ceļotāji ar specifiskiem mērķiem, kas brauc ceļojumā makšķerēt, spēlēt tenisu vai nodarboties ar kādu citu aktīvu atpūtas veidu.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem saskaņā ar likumiem un asociācijas statūtiem izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.