Jūrmalnieki vēlas, lai motociklisti turpina maksāt par iebraukšanu pilsētā

© F64

Vairums no jūrmalniekiem, kuri piedalījās sabiedriskajā apspriešanā, pauduši atbalstu tam, ka Jūrmalā būtu jāsaglabā iebraukšanas maksa motociklistiem, pastāstīja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Viedoklis, ka iebraukšanas maksa motocikliem jāatceļ, pausts tikai 19% iesniegumos.

Leite norādīja, ka sabiedriskās apspriešanas laikā saņemti 157 Jūrmalas iedzīvotāju iesniegumi un vairākums iedzīvotāju pauduši atbalstu esošās kārtības saglabāšanai. "Viedoklis, ka iebraukšanas maksa motocikliem jāatceļ, pausts tikai 19% iesniegumos," sacīja Leite, norādot, ka šo jautājumu Jūrmalas domnieki skatīs tuvākajā Transporta un mājokļu jautājumu komitejas sēdē.

Sēde gaidāma 9.oktobrī.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka maijā vairāk nekā 100 Latvijas Motoklubu asociācijas biedru devās protesta braucienā uz Jūrmalu, šādā veidā demonstrējot savu neapmierinātību ar to, ka viņiem jāmaksā iebraukšanas maksa pilsētā. No rīta viņi pulcējās pie Lielupes tilta, kur lēnām, rindiņā stāvot, katrs iegādājās iebraukšanas biļeti un pēc tam devās uz Jūrmalas domi, kur savus transportlīdzekļus novietoja domes darbiniekiem paredzētajās stāvvietās.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja asociācijas vadītājs Aivars Freimanis jeb sabiedrībā plašāk pazīstams kā Frīdis, viņi domē iesnieguši oficiālu pieprasījumu atcelt motociklistiem un mopēdiem iebraukšanas maksu Jūrmalā. "Motocikli neaizņem vietu stāvvietās, ir daudz ekoloģiskāki, nerada sastrēgumus. Visā Eiropā, tostarp Latvijā, motocikli drīkst parkoties bez maksas jebkur, kur netraucē citiem iedzīvotājiem," norādīja Frīdis.

Jūrmalā iebraukšanas maksa ir kā samaksa par to, ka stāvvietas pilsētā automašīnas var izmantot bez maksas, bet tā kā motociklistiem jebkurā gadījumā par stāvvietu nav jāmaksā, viņiem arī neesot pamata maksāt par iebraukšanu pilsētā.

Pēc akcijas asociācija iesniedza savu pieprasījumu domē, kā rezultātā tika izveidota darba grupa šī jautājuma risināšanai un vēlāk arī izsludināta sabiedriskā apspriešana, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli šajā jautājumā.

Ja dome iebraukšanas maksu motociklistiem neatcels, asociācijas vadītājs pauda gatavību protesta akcijas turpināt.