Bordāns: Mums izdevies sagraut gan "Saskaņu", gan ZZS

© f64

Ar saviem rezultātiem mums ir izdevies sagraut gan "Saskaņu,", gan "Zaļo un zemnieku savienību", savā uzrunā partijas biedriem šovakar sacīja Jaunās konservatīvās partijas priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

"Mēs nesākām savu darbību ar mērķi iedabūt dažus cilvēkus siltās ministru vai Saeimas deputātu vietās un, lai neviens nedomā, ka šobrīd kaut kas ir mainījies. Mūsu misija bija viena - mainīt politisko vidi un politisko kultūru Latvijā, izveidot partiju, kura nav pērkamu dvēseļu organizācija un kura nepilda sponsoru uzdevumus vai citu ieinteresēto personu iegribas," sacīja Bodrāns.

Viņš izteica pateicību ikvienam iesaistītajam biedram, viņu ģimenēm un citiem palīgiem, norādot, ka "saprot, ko nozīmē stāvēt ar plakātiem uz tiltiem un ceļa malās gan lietū, gan saulē." "Bet jums visiem ir tīra sirdsapziņa. Jūs neesat ar sazagtu naudu nopirkuši PR aģentūras, nopirkuši laikus televīzijā, uzpirkuši žurnālistus vai samaksājuši kādam, lai pasaka par jums labus vārdus. Un neskatoties uz to, mēs esam savākuši lielus procentus," pauda deputāts, piebilstot, ka viņiem izdevies sagraut gan "Saskaņu", jo viņiem ir izdevies panākt "Saskaņas" vēlētāja neticību tam, ka viņu partija kādreiz iegūs vietu koalīcijā, gan "Zaļo un zemnieku savienību," kuru izdevies "nogremdēt" jau pagājušās pašvaldību vēlēšanās.

Pēc Bordāna domām, partijas rezultāti būs vēl labāki nekā uzrāda vēlētāju aptaujas rezultāti. "Taču jau tagad mēs esam nodrošinājuši to, ka vienkārši tāpat nozagt un kaut ko sashēmot nebūs iespējams kaut vai tāpēc vien, ka mēs jau esam viena no vadošajām partijām," sacīja politiķis, solot, ka partija turēsies pie katra pirmsvēlēšanu solījuma.

Viņš uzsvēra, ka katra politiskā norise, katrs izstrādātais likums un ikkatras izmaiņas valdības sastāvā ir individuāls cilvēku nopelns, jo "nekad vēsturē nenotiek tā, ka vienkārši laiki mainās." Viņš uzsvēra, ka visas lietas, kas tagad šķiet pašsaprotamas, piemēram, par astoņu stundu darba dienu, ir panāktas ar cilvēku sviedriem un asinīm.

Uzrunas noslēgumā partijas vadītājs aicināja klātesošajiem paspiest vienam otram roku un aizmirst visas nesaskaņas, ja tādas ir, lai nākamo darba cēlienu būtu iespējams sākt "atkal no baltas lapas."

LETA jau ziņoja, ka sestdien veiktā vēlētāju aptauja ("exit poll") liecina, ka 13.Saeimā varētu iekļūt septiņi politiskie spēki. Par "Saskaņu" bija nobalsojuši 19,4% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli. Par "Attīstībai/Par!" nobalsoja 13,4%, nacionālo apvienību - 12,6%, JKP - 12,4%, bet "KPV LV" - 11,5% vēlētāju, kas aptaujā atklāja savu izvēli. ZZS saņēma 9,7% savu izvēli atklājušo vēlētāju balsis, bet "Jaunā vienotība" - 6,9%.

13.Saeimas vēlēšanās sestdien un trīs iepriekšējās dienās kopā nobalsojuši vairāk nekā 52% balsstiesīgo Latvijas pilsoņu, kas ir mazāk nekā 12.Saeimas vēlēšanās pirms četriem gadiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati par 1004 no kopumā 1076 vēlēšanu iecirkņiem.

Vēlāk gan aktivitāte varētu pieaugt, ņemot vērā, ka vēl tiks apkopoti dati par daudziem ārvalstu vēlēšanu iecirkņiem, no kuriem atsevišķos balsošana vēl turpinās.

Svarīgākais