Vjačeslavs Dombrovskis: Jaunā Saeimas būs sadrumstalotāka

© f64

Jaunā Saeima būs sadrumstalotāka par pašreizējo, sacīja "Saskaņas" premjera amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Politiķis gan teica, ka jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti, lai varētu sniegt sīkākus komentārus par to iznākumu. Vienlaikus Dombrovskis uzsvēra, ka "Saskaņas" ir un arī turpmāk būs viena no lielākajām frakcijām parlamentā.

Politiķis norādīja, ka "Saskaņa" ir gatava strādāt, lai piedalītos valdības izveidē. Viņš arī pauda pārliecību, ka bez "Saskaņas" nevarēs izveidot stabilu valdību.

"Saskaņa" vēlēšanu rezultātus sagaida, vērojot ziņu un raidījumu tiešraides. Uz pasākumu pulcējušies gan pašreizējie Saeimas deputāti, gan arī partijas ministru kandidāti.

Tāpat pasākumā vairāki politiķi kāpa uz skatuves, lai uzrunātu partijas biedrus. Dombrovskis veltīja pateicības vārdus komandai. Uzrunu pasākumā teica arī partijas līderis Nils Ušakovs, paužot, ka "Saskaņai" rezultāti būs ļoti labi. Savukārt valdošajai koalīcijai vēlētāji izteikuši neuzticību, uzskata politiķis.

Ušakovs gan uzsvēra, ka "Saskaņai" priekšā ir grūts uzdevums - valdības izveide un turpmākais darbs.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu guvusi partija "Saskaņa", "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK", Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "KPV LV", liecina aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas (LTV), Latvijas Radio un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) sestdien veiktā vēlētāju aptauja pie iecirkņiem ("exit poll").

Saskaņā ar aptaujas datiem Saeimā, pārvarot 5% barjeru, iekļūtu arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Jaunā vienotība".

Par "Saskaņu" varētu būt nobalsojuši 19,4% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli, par "Attīstībai/Par!" nobalsojuši 13,4%, par nacionālo apvienību - 12,6%, par JKP - 12,4%, bet par "KPV LV" - 11,5% vēlētāju, kas aptaujā atklāja savu izvēli. Saskaņā ar aptaujas datiem ZZS saņēma 9,7% savu izvēli atklājušo vēlētāju balsis, bet "Jaunā vienotība" - 6,9%.

Šogad izvēli neatklāja 29% aptaujāto, salīdzinot ar 22% pirms četriem gadiem. Tas nozīmē, ka rezultātos varētu būt lielākas nobīdes no oficiālajiem CVK datiem, nekā iepriekš. Pirms četriem gadiem nevienai partijai aptaujas uzrādītais rezultāts no oficiālā neatšķīrās vairāk nekā par 2 procentpunktiem. Nav izslēgts, ka šogad atšķirība varētu būt lielāka. Pieredze liecina, ka aptaujā neatbildējošo balsis oficiālajos rezultātos nesadalās proporcionāli visām partijām.

Svarīgākais