Linda Liepiņa uzskata, ka zemā vēlētāju aktivitāte norāda uz patieso Latvijas iedzīvotāju skaitu

© f64

Zemā vēlētāju aktivitāte liecina, ka Latvijā patiesībā dzīvo daudz mazāk cilvēku, nekā parāda oficiālā statistika, sacīja partijas "KPV LV" valdes locekle Linda Liepiņa.

Liepiņa nekomentēja publiskotos vēlētāju aptaujas rezultātus, uzsverot, ka 30% savu izvēli neatklājušo ir pārāk daudz, lai patlaban nopietni runātu par turpmākajiem soļiem. "Sagaidīsim oficiālos rezultātus," teica Liepiņa.

Liepiņa uzskata, ka pie salīdzinoši zemās vēlētāju aktivitātes ir vainojamas varas partijas. Viņasprāt, vēlētāju aktivitāte ir indikators arī tam, cik cilvēku patiesībā ir pametuši Latviju, pieņemot, ka Latvijā dzīvo ievērojami mazāk iedzīvotāju, nekā liecina oficiālā statistika.

Viņa pārliecināta, ka "KPV LV" ir bijusi efektīvākā vēlēšanu kampaņa, jo, viņasprāt, par katru iegūto deputāta amata vietu partijai būs zemākie izdevumi politisko spēku vidū.

LETA jau ziņoja, ka sestdien veiktā vēlētāju aptauja ("exit poll") liecina, ka 13.Saeimā varētu iekļūt septiņi politiskie spēki. Par "Saskaņu" bija nobalsojuši 19,4% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli. Par "Attīstībai/Par!" nobalsoja 13,4%, nacionālo apvienību - 12,6%, JKP - 12,4%, bet "KPV LV" - 11,5% vēlētāju, kas aptaujā atklāja savu izvēli. ZZS saņēma 9,7% savu izvēli atklājušo vēlētāju balsis, bet "Jaunā vienotība" - 6,9%.

13.Saeimas vēlēšanās sestdien un trīs iepriekšējās dienās kopā nobalsojuši vairāk nekā 52% balsstiesīgo Latvijas pilsoņu, kas ir mazāk nekā 12.Saeimas vēlēšanās pirms četriem gadiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati par 1004 no kopumā 1076 vēlēšanu iecirkņiem.

Vēlāk gan aktivitāte varētu pieaugt, ņemot vērā, ka vēl tiks apkopoti dati par daudziem ārvalstu vēlēšanu iecirkņiem, no kuriem atsevišķos balsošana vēl turpinās.