Daudzi par savas pases derīguma termiņa beigām uzzina vien vēlēšanu iecirknī

© F64 Photo Agency

Vairākos vēlēšanu iecirkņos Rīgā bija ieradušies pilsoņi bez derīgām pasēm un bez vēlētāju apliecībām.

81.vēlēšanu iecirkņa vadītāja Ināra Kokoreviča aģentūrai LETA pastāstīja, ka iedzīvotāji, kas uz vēlēšanām ieradušies tikai ar ID kartēm, tika aicināti doties uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP). Vairāki vēlētāji norādījuši, ka steigsies uz tuvāko PMLP nodaļu un tad centīsies pagūt nobalsot.

"Mēs rindā visiem pārjautām, kāds personu apliecinošs dokuments viņiem ir līdzi, lai cilvēki velti negaida," teica Kokoreviča.

Tāpat uz vēlēšanu iecirkni dienas gaitā bija ieradušies arī divi cilvēki ar nederīgām pasēm. Tie bijuši vecāka gadagājuma pilsoņi.

Līdzīgas situācijas bija arī 39.iecirknī - vēlēt bija ieradušies cilvēki gan ar ID kartēm bez vēlētāju apliecībām, gan arī ar nederīgām pasēm. Tomēr šādi gadījumi bija arī iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, - aģentūrai LETA pastāstīja iecirknī. Kopumā vēlēšanu diena noritot mierīgi un bez starpgadījumiem.

Vērtējot iedzīvotāju aktivitāti, iecirkņa darbinieki norādīja, ka tā varētu būt nedaudz lielāka nekā iepriekšējās Saeimas vēlēšanās. Pirmajās stundās pēc iecirkņu atvēršanas vēlētāju esot bijis mazāk, bet tad aktivitāte pieaugusi.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanās līdz plkst.16, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, Latvijā nobalsojuši vairāk nekā 604,6 tūkstoši vēlētāju jeb 39,06% balsstiesīgo iedzīvotāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 16 nobalsojis gandrīz 571 tūkstotis vēlētāju jeb 36,87% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Iedzīvotāju aktivitāte šajās Saeimas vēlēšanās līdz plkst.16 ir mazāka nekā iepriekšējās parlamenta vēlēšanās, kas notika 2014.gadā. Pirms četriem gadiem šajā laikā bija nobalsojuši kopumā 42,29% vēlētāju.

Kopumā Latvijā un ārvalstīs šajās vēlēšanās balsstiesīgo skaits ir 1 548 100.

Līdz sestdienai balsi glabāšanā nodeva 2,18% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien būs atvērti līdz plkst.20.