Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Eksperti: Latvijas iedzīvotāji ar katru gadu aizvien laicīgāk lūdz sākt siltumenerģijas padevi

© f64

Latvijas iedzīvotāji ar katru gadu aizvien laicīgāk lūdz sākt siltumenerģijas padevi, nevēloties gaidīt ierasto apkures sezonas sākumu, kad vidējā diennakts temperatūra kļūst zemāka par plus astoņiem grādiem, atzina namu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupas "Civinity" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas apkopoto informāciju.

Kompānijā norādīja, ka "Civinity" uzņēmumi Rīgā ir sākuši apkures sezonu - siltumapgāde pieslēgta vairāk nekā 40% "Civinity" apsaimniekoto māju.

Šogad laika apstākļi strauji kļuva vēsāki, tādēļ apkures sezona sākas ātrāk nekā iepriekšējos gados - "Civinity" pirmajām mājām siltumapgāde tika pieslēgta septembra beigās. "Civinity", apkopojot statistiku par pēdējiem gadiem, ir novērojis, ka iedzīvotāji vairs nevēlas ilgstošu pārejas periodu no siltā laika līdz aukstajam, lai ietaupītu uz apkures izdevumiem, bet izvēlās siltuma pieslēgšanu savlaicīgi, tādā veidā arī nodrošinoties, ka mājoklis nekļūst vēss un mitrs un ir grūtāk sākotnēji piesildāms.

Kompānijā norādīja, ka tehniskās sagatavošanas darbi visās mājās ir veikti savlaicīgi, un "Civinity" ir gatavs pieslēgt apkuri jebkurā brīdī pēc dzīvokļu īpašnieku pieprasījuma, kā arī atbilstoši ierastajai praksei pēc diennakts vidējās gaisa temperatūras pazemināšanās zem plus astoņiem grādiem. Apkure visās grupas uzņēmumu apsaimniekotajās mājās tiks pieslēgta līdz 8.oktobrim.

Pēc "Civinity" pārstāvju vēstītā, kompānijas apsaimniekotajās mājas gan Rīgā, gan Jūrmalā ir labu iedzīvotāju maksājumu disciplīna, kas palīdz nodrošināt maksājumus komunālo pakalpojumu sniedzējiem, tostarp arī siltumenerģijas piegādātājiem, un neaizkavē apkures sezonas sākšanu uzreiz pēc klientu pirmajiem pieprasījumiem.

"Civinity" ir viens no lielākajiem dzīvojamo un komercēku apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs. Grupa apvieno vairāk nekā 20 uzņēmumu, kuri apsaimnieko komerciālās un dzīvojamās ēkas. "Civinity" grupa Latvijā pārvalda namu apsaimniekošanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumus Rīgā un Jūrmalā - AS "Hausmaster", SIA "CS Komercserviss", SIA "Jūrmalas namsaimnieks", SIA "Labo namu aģentūra", SIA "Homemaster" un "Vestabalt Serviss" .