Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs: Pēc šīm Saeimas vēlēšanām ceru uz Latvijas labklājības uzlabošanos

© f64

Pēc 13.Saeimas vēlēšanām ceru uz Latvijas labklājības uzlabošanos, pēc nobalsošanas pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Viņš pauda, ka pēc šīm Saeimas vēlēšanām būs gaidāmas pārmaiņas, un cilvēki varēšot lepoties arī ar to, ka "mums nav nacionālisti pie teikšanas ne no vienas puses".

Vaicāts, kādu atbalstu no vēlētājiem sagaida politiskā partija "Saskaņa", Ušakovs atzīmēja, ka vairs prognozes nevēlas paust. Jautāts, vai "Saskaņa" ir darījusi pietiekami, lai pārliecinātu Latvijas iedzīvotāju balsot par viņiem, Ušakovs atzina, ka to rādīs rītdienas rezultāti.

Vērtējot vēlētāju aktivitāti, Ušakovs atzina, ka tā ir zemāka nekā 12.Saeimas vēlēšanās. "Tātad varam secināt, ka laikapstākļi nav nozīmīgs faktors, kas acīmredzot vēlētāju rosinātu ierasties vēlēšanu iecirknī. Taču domāju, ka pluss/mīnuss būs tas pats rezultāts, kas iepriekšējās vēlēšanās," norādīja Ušakovs.

Rīgas mērs neatklāja, par ko balsoja 13.Saeimas vēlēšanās. Viņš kopā sievu Ivetu un dēlu Tomu vēlēt devās uz Rīgas 108.vēlēšanu iecirkni, VEF kultūras pilī.

Aprunājoties ar Rīgas 108.vēlēšanu iecirkņa vadītāju, aģentūra LETA noskaidroja, ka intensīvāka vēlētāju apmeklētība sākās ap plkst.11. Līdz tam iecirknī vēlēt ieradušies vairāk jauniešu, bet vēlāk arī ģimenes un vecāka gada gājuma cilvēki. Iecirkņa vadītājs apgalvoja, ka rindā jāstāv vien pāris minūtes.

VEF kultūras pils jaunākais vēlētājs bijis 2000.gada 16.septembrī dzimušais jaunietis, kas vēlēt ieradies rīta pusē.

Kā ziņots, par iekļūšanu Saeimā šajās vēlēšanās sacenšas 16 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā iekļauts 1461 deputātu kandidāts.