"Jaunās Vienotības" līderi pārliecināti par stabilu pozīciju vēlēšanās

© f64

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) līderi pārliecināti par stabilu pozīciju 13.Saeimas vēlēšanās, sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis, apvienības premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš un Saeimas deputāts Andrejs Judins.

Tostarp Dombrovskis, kurš ir arī JV kandidāts eirokomisāra amatam uz nākamo termiņu, aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka partija gūs panākumus šajā vēlēšanās. "Spriežot pēc tā, ka jau iepriekšējās dienās bija liels balsotāju skaits, pieļauju domu, ka šogad varētu būt salīdzināmi laba vēlētāju aktivitāte. Vēlētāji zina, kāds ir valsts stratēģiskais virziens, kurp tā virzīsies, un pilsoņi vēlēsies šajā jomā paust savu viedokli," viņš teica.

Dombrovskis prognozēja, ka arī ārvalstīs vēlētāji būs aktīvi, jo "ir sajūta, ka šīs vēlēšanas iedzīvotāji uztver nopietni".

Kariņš minēja, ka saulainā laika dēļ Latvijas iedzīvotāji sestdien būs motivēti doties uz vēlēšanu iecirkņiem. "Katrā demokrātiskā valstī ir svarīgi, ka ir liela vēlētāju apmeklētība. Ir jāatceras, ka katra balss ir no svara. Šī ir tā reize, kad varam ietekmēt, kas būs Saeimā un kāda būs nākamā valdība. Ļoti ceru, ka vēlētāji to izjūt un aktivitāte būs liela," viņš uzsvēra.

Tāpat Kariņš izteica cerību, ka jaunieši, kuri seko līdzi valstī notiekošajam, piedalīsies vēlēšanās. "Arī jaunietim ir jāsaprot, ka viņam ir svarīgi kā valsts veidosies. No mūsu ģimenes diviem jauniešiem šīs ir pirmās Saeimas vēlēšanas un abi devās balsot," atzīmēja Kariņš.

Arī Saeimas deputāts Andrejs Judins teica, ka ļoti pozitīvi skatās uz šīm vēlēšanām, un pauda pārliecību par labiem rezultātiem. "Sabiedrība zina, ka JV ir prognozējams politiskais spēks, ka tajā strādā inteliģenti cilvēki un profesionāļi. Kā līdz šim JV tur savus solījumus," teica Judins.

Jautāts, vai ir darīts pietiekami, lai pārliecinātu vēlētāju, ka jābalso par apvienību, Judins atzina, ka varēja izdarīt vairāk. "Es domāju, ka varējām runāt vairāk par izdarītajiem darbiem, kā arī, strādājot Eiropas Parlamentā, mēs varējām darīt vairāk. Taču ceru, ka 13.Saeimā būs vairāk padarīto darbu un labs rezultāts," viņš sacīja.

Runājot par e-vēlēšanu ieviešanu Latvijā, JV līderi norādīja, ka šādas diskusijas ir bijušas, taču jāņem vērā kiberdrošības jautājumi, kas jārisina, lai nodrošinātu 100% drošību.

Visi līderi pozitīvā noskaņojumā balsoja par JV Rīgas 3.vēlēšanu iecirknī, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, Raiņa bulvārī 8.