Ināra Mūrniece pārliecināta, ka Nacionālā apvienība iekļūs Saeimā

© f64

Izstāvot garu rindu Mārupes novada domē esošajā iecirknī, vēlēšanās nobalsojusi arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Rinda 790.iecirknī sniedzās ārpus iecirkņa ieejas, tomēr virzījās raiti. Mūrnieces vietu rindā gan bija aizņēmusi viņas palīdze, bet ierodoties viņa rindā "apsteidza" vien dažus cilvēkus.

Mūrniece pēc nobalsošanas žurnālistiem pauda pārliecību, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK iekļūs Saeimā, ņemot vērā partijas reitingus. Viņa atzina, ka balsojusi par pašas pārstāvēto politisko spēku, visiem partijas biedriem salika plusus un nevienu neizsvītroja.

Iecirkņa vadītāja Inga Krieviņa LETA sacīja, ka aktivitāte iecirknī ir ļoti liela. Balsot nāk vienlīdz daudz vecāka un jaunāka gadagājuma cilvēku. Iecirknis arī saņēmis astoņus iesniegumus par vēlmi balsot mājās.

Nekādu aģitācijas mēģinājumu vai balsu pirkšanas pūliņus iecirkņa vadītāja nav novērojusi.

Vismaz viens vēlētājs mēģinājis balsot ar eID karti bez vēlētāju apliecības, sacīja Krieviņa.

Kāds aptaujātais vēlētājs aģentūrai LETA sacīja, ka izvēli nebija viegli izdarīt - bija izšķiršanās starp trim partijām, bet nobalsojis cerībā pa labāku valsti. Cita vēlētāja teica, ka izvēli ir izdarījusi, noskaņojums ir labs, bet pārliecības, ka valstī kaut kas mainīsies, viņai neesot.

Šajā vēlēšanu iecirknī nobalsot bija atnācis arī viens jaunais pāris.