Vēl var nopirkt biļetes uz skolēnu dziesmu svētkiem

© f64

Divas nedēļas pirms X Latvijas bērnu un jauniešu dziesmu un deju svētkiem biļešu kasēs ir iespējams iegādāties biļetes uz noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē, savukārt skatītāju ietilpības ziņā gandrīz četrreiz mazākajā Daugavas stadionā uz visiem deju koncertiem biļetes ir pārdotas.

Organizatori cer, ka skatītāji pirms svētkiem sarosīsies un uz Rīgu atbraukušiem bērniem, kā arī pazīstamiem dziedātājiem Renāram Kauperam, Aishai, Paulai Dukurei un citiem nebūs jānoraugās uz tukšām sēdvietām.

Mežaparka estrādē noslēguma koncerta Mana zeme – zemīte skaistā ģenerālmēģinājuma biļetes maksā tikai vienu un trīs latus, bet svētku koncerta ieejas kartes ir no trim līdz 20 latiem.

Vakar uz darba tikšanos pulcējās X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatori, kuri pārrunāja jautājumu arī par biļešu realizēšanu. "Vienīgi Latvijas kopējā ekonomiskā situācija ir izskaidrojums, kāpēc biļetes vēl nav realizētas, jo nekādu citu iemeslu nevar atrast," Neatkarīgajai stāsta Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece, skolēnu dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa un piebilst, ka kopumā biļešu realizēšanas apjomi nav slikti, jo, piemēram, Daugavas stadionā uz deju lielkoncertiem Deja kāpj debesīs biļetes no 12. maija izpirka triju nedēļu laikā.

Atšķirībā no 2008. gada, kad par godu Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem milzīgas investīcijas ieguldīja Mežaparka Lielās estrādes sakopšanā un Daugavas stadiona tribīņu nostiprināšanā, šogad tehniskie darbi ne estrādē, ne stadionā nav veikti.

"Šogad neveicam tehniskos uzlabojumus, gatavojoties koncertam Mežaparkā. Būtiskākās estrādes nepilnības jau tika novērstas, gatavojoties 2008. gada dziesmu svētkiem," stāsta koru koncertu darba grupas vadītāja Rita Platpere.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas paspārnē esošā valsts SIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions valdes locekle Tatjana Berdņikova norāda, ka šogad svētku laikā izmantos 2008. gadā iegādāto zāliena aizsargsegumu.

Kopumā jūlija sākumā Rīgā pulcēsies apmēram 30 000 bērni un jaunieši. "Vidējais dalībnieku uzturēšanās laiks koristiem būs trīs dienas, dejotājiem – piecas. Liela daļa dalībnieku ieradīsies 6. un 7. jūlijā. Šogad pēc noslēguma būs arī neliela sadziedāšanās, taču tā nebūs tik vērienīga kā lielajos dziesmu svētkos, kad tā ilga līdz nākamās dienas rītam. Jārēķinās, ka daudziem dalībniekiem būs jāmēro tāls mājupceļš un ir jāievēro arī drošības prasības, tāpēc sadziedāšanās būs salīdzinoši īsa – pusstundu, varbūt stundu," noslēpumaini izsakās A. Bērziņa.

Mežaparkā noslēguma koncertā uzstāsies 12 687 koru dziedātāji, vairāk nekā 500 dejotāji, vairāk nekā 400 folkloras kopu dalībnieki un vairāk nekā 800 pūtēju orķestru spēlmaņi. Daugavas stadionā uz zaļā seguma kāps 688 deju kolektīvi ar 13 760 dalībniekiem.

Daugavas stadions vienlaikus spēj uzņemt 5802 skatītājus, savukārt Mežaparka Lielā estrāde – 21 960.

Svarīgākais