Gremošanu veicinošus līdzekļus pēc svētkiem pieprasa krietni vairāk

© skatiens

Aptiekās pēc Līgo un Jāņu brīvdienām lielākais pieprasījums ir pēc gremošanu veicinošiem līdzekļiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja nozares pārstāvji.

"Bezrecepšu līdzekļus pret pārēšanās sekām pēc Līgo un Jāņiem pārdodam vismaz divreiz vairāk nekā parasti," apstiprināja "Pils aptieku" Iepirkumu daļas pārstāve Veronika Artimoviča.

"Pēc Līgo svētkiem visvairāk pērk gremošanas darbību veicinošus līdzekļus, kas laikam ir saistīts ar Latvijas iedzīvotāju ēšanas kultūru svētku reizēs," secina "Ģimenes aptieku" Tirdzniecības daļas vadītājs Egils Tēbelis.

Pēc Tēbeļa teiktā, pieprasījums palielinās arī pēc brūču apstrādes līdzekļiem un plāksteriem.

Arī SIA "Euroaptieka" Iepirkumu daļas vadītāja Zanda Berga atzina, ka pieprasījums pēc gremošanu veicinošiem līdzekļiem aug vairākkārtīgi, sākot ar 25.jūniju, un saglabājas pāris dienas.

Jau ziņots, ka Latvijas Infektoloģijas centrs aicina iedzīvotājus, iegādājoties pārtikas produktus, pārliecināties, vai ēdiens ir svaigs - tam nevajadzētu būt sliktai smaržai vai garšai, kā arī derīguma termiņš nedrīkst būt beidzies. Īpaša uzmanība ir jāpievērš piena, gaļas, olu un zivju produktu uzglabāšanai un lietošanai.

Infektoloģijas centrs norāda, ka, lietojot uzturā nekvalitatīvus pārtikas produktus, draud pārtikas toksiskā infekcija jeb saindēšanās ar pārtiku, salmoneloze, dizentērija un citas infekcijas. Gaļa, zivis un arī vistas kārtīgi jāsagatavo, lai pasargātos no saslimšanas. Tāpat jāatceras, ka ir svarīgi pagatavoto ēdienu uzglabāt piemērotā temperatūrā, lai tas nebojātos.

Svarīgākais