Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Neraugoties uz "Ryanair" haosu, reisi no Rīgas netiek atcelti

© AFP/Scanpix

Kopš pagājušās nedēļas Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" stjuarti piecās valstīs streikoja, un šīs streika dēļ nenotika simtiem reisu. Kā tas ietekmē reisus no Rīgas?

Tikmēr kā liecina lidostas "Rīga" oficiāli sniegtā informācija, šie streiki gan neietekmē reisus uz un no Rīgas.

Portāls "Delfi", atsucoties uz pasažieru vēstulēm par reisu atcelšanu, ziņo, ka daži pasažieri, kas jau novembrī un arī vēlāk plānojuši lidot no Rīgas uz Eidhovenu, Bergamo, Žironu vai citiem galamērķiem, jau e-pastos saņēmuši brīdinājumus, ka vairāki lidojumi tomēr atcelti.

Tikmēr kā liecina lidostas "Rīga" oficiāli sniegtā informācija, šie streiki gan neietekmē reisus uz un no Rīgas.

Jāpiebilst, ka tūkstošiem ceļotāju Eiropā jau nācies mainīt savus ceļojumu plānus, jo piemēram, piektdien "Ryanair" saistībā ar stjuartu streikiem vairākās valstīs bijusi spiesta atcelt aptuveni 250 reisus.

Streiki notiek Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē, Portugālē, Spānijā un Itālijā.

Tikmēr streiki ietekmējuši arī "Ryanair" peļņu, proti, aviokompānija par 12% samazinājusi tīrās peļņas prognozi šim biznesa gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar darbinieku streikiem, kuru dēļ tai nācies atcelt vairākus simtus lidojumu, teikts pirmdien publiskotajā lidsabiedrības paziņojumā.

"Ryanair" prognozē, ka peļņa šajā biznesa gadā, kas noslēgsies martā, veidos 1,1-1,2 miljardus eiro, nevis 1,25-1,35 miljardus eiro, kā tika lēsts iepriekš.