Notiks velosacensības "Mazsalacas novada kauss"

Lai attīstītu velokustību Mazsalacas novadā un veicinātu veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, biedrība "R.E.G." sadarbībā ar Mazsalacas novada pašvaldību šodien organizē pirmās velosacensības "Mazsalacas novada kauss", informēja pasākuma rīkotāji.

Velosacensībās tiks piedāvātas dažādas disciplīnas, lai pieveikt trasi būtu pa spēkam cilvēkiem ar dažādu sagatavotību. Rūdītākie riteņbraucēji varēs izvēlēties Tautas klasi, nobraucot 40 kilometrus, savukārt Veselības brauciena dalībniekiem būs jāpieveic 20 kilometru distance. Velosacensībās ir laipni gaidītas arī ģimenes ar bērniem, jo mazākajiem sacensību dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt spēkus īpašajā bērnu grupas distancē.

Velosacensību laikā būs iespēja aplūkot arī dažādus apskates objektus, jo sacensību trase vedīs gar Valtera Hirtes velniņu muzeju, Skaņokalnu, Valtenberģu muižu un citiem objektiem.

Otrais "Mazsalacas novada kauss" notiks šā gada 24.jūlijā, savukārt trešais - 21.augustā. Katrā posmā organizatori būs sagādājuši atšķirīgas distances, par kurām visos posmos tiks piešķirti punkti un apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji. Savukārt pēc pēdējā posma, summējot sacensību laikā nopelnītos punktus, katrā grupā tiks noteikts pirmā "Mazsalacas novada kausa" ieguvējs.