Dzintars: VL-TB/LNNK vēlēšanās var cīnīties par labāko rezultātu starp "valstiskā spektra" partijām

© f64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas vēlēšanās var cīnīties par labāko rezultātu starp "valstiskā spektra" partijām, uzskata politiskā spēka priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka VL-TB/LNNK uzskati var patikt vai nepatikt, tomēr partija pie tiem turas "ļoti konsekventi" kopš dibināšanas laika, "ko vēlētāji līdz šim ir novērtējuši katrās vēlēšanās vairojot savu atbalstu" partijai. Parasti vēlēšanās VL-TB/LNNK ir labāks rezultāts, nekā prognozējuši reitingi, sacīja Dzintars.

Nacionālā apvienība strādājot, lai nākamajā Saeimā palielinātu savu pārstāvniecību. Politiķis intervijā aģentūrai LETA gan sacīja, ka kopumā šajās vēlēšanās apstākļi ir sarežģītāki nekā iepriekšējās - konkurence lielāka, bet partijas sadrumstalotākas.

Viņš piebilda, ka sarežģītāks jautājums ir arī par to, cik lielā mērā saglabāsies pašreizējās koalīcijas sastāvs un to, kas būs nepieciešams papildus, lai koalīciju izveidotu.

VL-TB/LNNK jau vairākkārt paudusi, ka neredz iespēju sadarbībai ar "Saskaņu". Runājot par citiem politiskiem spēkiem, Dzintars uzsvēra, ka sarunās par valdības izveidi svarīga būs iespēja sasniegt noteiktus mērķus - panākt lielāku atbalstu ģimenēm ar bērniem, stiprināt latviešu valodas pozīcijas, vienmērīgu reģionu attīstību.

Svarīgākais