Latvija lems par piedalīšanos Haiti atjaunošanā

Ārlietu ministrija (ĀM) jau tuvākajā laikā varētu iesniegt izskatīšanai valdībā jautājumu par Latvijas rekonstrukcijas projektu Haiti atjaunošanai pēc postošās zemestrīces šajā Karību reģiona salā.

Pēc tam projekta realizācijai tiktu izsludināts publiskais iepirkums, aģentūru LETA informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

ĀM norāda, ka jau patlaban ir identificēti vairāki piemēroti konkrēti rekonstrukcijas projekti, kuros Latvija varētu piedalīties ar savu devumu. Ministrija gan pagaidām nesniedz sīkāku informāciju par iespējamiem projektu veidiem.

LETA jau ziņoja, ka 23.martā Ministru kabinets rezervēja no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 150 000 eiro (105 420 latus), lai atbalstītu Latvijas turpmāku iesaisti Haiti atjaunošanā.

ĀM skaidro, ka šo mēnešu laikā ministrija saistībā ar plānoto projektu veikusi konsultācijas ar dažādiem Latvijas uzņēmējiem, kā arī ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Tāpat, lai apzinātu potenciālos sadarbības partnerus Haiti, kopš aprīļa ir notikušas konsultācijas ar dažādiem starptautiskiem partneriem - ASV, Spāniju, Franciju, Īriju, Kanādu, Poliju, Eiropas Komisiju, kā arī ar Latvijas goda konsuli Haiti un Meksikas goda konsulu Latvijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.