Jāņos bijis daudz neatliekamās palīdzības izsaukumu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta brigāžu mediķi aizvadītajā diennaktī, 24.jūnijā, līdzīgi kā Līgo dienā devušies uz vairāk nekā tūkstoti izsaukumu. Tas ir ievērojami vairāk nekā ikdienā, informēja NMP dienesta pārstāve Ilze Bukša.

"Neskatoties uz lielo izsaukumu skaitu, negadījumi nav bijuši traģiski," norāda Bukša.

Bukša stāsta, ka vakar NMP vairāk darba bijis ar pacientiem, kas alkohola reibumā traumas guvuši Līgo vakarā, tomēr nav vēlējušies izsaukt mediķus, bet vērsušies pēc medicīniskās palīdzības ar vairāku stundu nokavēšanos.

Tāpat NMP bijusi nepieciešama vairākiem desmitiem cilvēku, kuri bija saindējušies ar alkoholu, bijis viens gadījums, kad vīrietis saindējies ar sēnēm, savukārt kāds pusotru gadu vecs bērns iedzēris degšķidrumu, bet kāds vīrietis alholola reibumā iedzēris acetonu.

Bukša informēja, ka ceļu satiksmes negadījumu skaits nav bijis nozīmīgs, tomēr daudz cilvēku izvēlējušies pārvietoties ar velosipēdiem un kvadracikliem, kā rezultātā cilvēki pārsvarā guvuši traumas krītot no šiem braucamrīkiem.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.