Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Rīt gaidāma pamatīga vētra; Kurzemē viļņi sasniegšot 5 metru augstumu

© f64

Trešdienas vētra Baltijas jūrā pie Kurzemes izraisīs līdz pieciem metriem augstus viļņus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un kaimiņvalstu meteodienestu prognozes.

Ūdens līmenis Liepājā un Ventspilī varētu kāpt 80 centimetrus virs vidējā jeb pusmetru augstāk nekā otrdienas rītā, savukārt Vidzemes piekrastē jūra varētu pakāpties 130 centimetrus virs normas jeb par 90 centimetriem augstāk nekā otrdienas rītā.

Būtiski plūdi nav gaidāmi. Visticamāk, ūdens līmenis Rīgā - gan jūrā, gan Daugavā un citās saistītajās ūdenstilpēs - sasniegs pirmā jeb zemākā trauksmes līmeņa robežu.

Tā kā vējš pūtīs no dienvidrietumiem, Latvijā tas visvairāk plosīsies Kurzemes rietumu piekrastē, kur prognozētas vēja brāzmas līdz 28 metriem sekundē, un Ziemeļvidzemes piekrastē, kur gaidāmas brāzmas līdz 24 metriem sekundē.

Valsts lielākajā daļā trešdienas pēcpusdienā un vakarā gaidāma dienvidrietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē. Sagaidāms, ka galvaspilsētā brāzmu spēks nepārsniegs 20 metru sekundē.

Tā kā kokos vēl ir lapas, vējš lauzīs vairāk koku nekā līdzīga stipruma vētrās ziemā.

Ceturtdien vējš pierims, bet tas joprojām būs brāzmains. Naktī uz piektdienu no jauna gaidāma būtiska vēja pastiprināšanās, prognozē sinoptiķi.

Nakts uz trešdienu Latvijā paies bez ievērojamiem nokrišņiem, dienas gaitā visā valstī līs, vietām Kurzemē un Vidzemē lietus būs stiprs. Savukārt ceturtdien gaidāms pārsvarā saulains laiks.