Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pāvesta vizīti Latvijā iemūžinās vairāk nekā 280 žurnālisti no 10 pasaules valstīm

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pāvesta Franciska gaidāmajai vizītei Latvijā akreditējušies vairāk nekā 280 mediju pārstāvji no vismaz desmit valstīm, noskaidrots Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidenta kanceleja pāvesta vizītes atspoguļošanai Latvijā aicināja akreditēties gan pašmāju, gan arī starptautiskos mediju pārstāvjus. Akreditēti vairāk nekā 280 žurnālistu, fotogrāfu, video operatoru un korespondentu, kas pāvesta Franciska vizīti Latvijā atspoguļos ne tikai pašmāju sabiedrībai, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Vācijā, Somijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Spānijā, Itālijā, ASV un citviet.

Pāvestu Francisku vizītē visās trīs Baltijas valstīs pavada 75 īpaši Vatikāna akreditēti mediju pārstāvji no dažādām pasaules valstīm, skaidroja kancelejā, piebilstot, ka Latvijas iedzīvotāji 24.septembrī pāvesta Franciska vizītes norisei varēs sekot līdzi gan Latvijas Televīzijas, gan Latvijas Radio tiešraidēs.

Valsts prezidenta kanceleja arī vērsa uzmanību, ka Latvijas simtgades gadā kopā ar citu valstu vadītājiem un karaļnamu pārstāvjiem ir uzņēmusi arī ievērojamu skaitu ārvalstu mediju no Austrijas, Bulgārijas, Grieķijas, Itālijas, Īrijas, Kanādas, Maltas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Šveices, Vācijas, Zviedrijas un citām valstīm, ļaujot Latvijas vārdam izskanēt visā plašajā pasaulē.

Jau ziņots, ka pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils.

Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.