Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Telefona lietošana pie stūres: Divu stundu laikā policisti pieķer 40 šoferus

© F64

Lai pārbaudītu, vai autovadītāji, vadot savu spēkratu vienlaicīgi nelieto arī telefonu, šodien Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki Rīgā rīkoja reidu.

Rezultāts gaužām bēdīgs, jo pārkāpēji tika fiksēti vidēji katru trešo minūti - divu stundu laikā policisti pieķēruši 40 bezatbildīgus šoferus, kuri vienlaicīgi vadījuši savu spēkratu un izmantojuši telefonu.

Lai gan policija ir vairākkārt uzsvērusi, ka telefona lietošana pie stūres ir bīstama ceļu satiksmei, diemžēl jāsecina, ka diezgan lielu daļu autovadītāju nebiedē nedz satiksmes apdraudējums, nedz nupat veiktās izmaiņas likumdošanā - sodu bardzība.

"Vēlreiz atgādinām - autovadīšana nav savienojama ar mobilo ierīču lietošanu! Šāda darbība novērš vadītāja uzmanību no ceļa, kā rezultātā šoferis kļūst izklaidīgs un aizdomājas, bet situācija uz ceļa var mainīties jebkurā brīdī - negaidot ceļu satiksmē var parādīties gājējs, velosipēdists, meža zvērs vai kāda dziļāka bedre. Tas viens zvans, viena ziņa vai jaunumu pārbaudīšana sociālajos tīklos, brīdī, kad tiek vadīts transportlīdzeklis, pašam šoferim vai citam satiksmes dalībniekam var izrādīties liktenīga!" akcentē policija.

Atgādinām, ka par tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanu, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā, izņemot gadījumus, kad tālruni, piezīmjdatoru, planšetdatoru vai viedierīci izmanto brīvroku režīmā, piemērojams naudas sods transportlīdzekļa vadītājam no 25 līdz 100 eiro.