Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pāvests Latvijā: Vai brīvdiena pienākas visiem iedzīvotājiem?

© PA Images/Scanpix

Pirmdien 24. septembrī Latvijā ierodas Romas pāvests Francisks un Latvijā šī diena ir pasludināta par brīvdienu. Bet vai visiem?

Tātad 24. septembris ir oficiāla brīvdiena ikvienam Latvijā strādājošajam darbiniekam!

Brīvdiena vai ne - šis jautājums rada neizpratni cilvēkos un rada jezgu ap šo ziņu, jo ir daudzi, kuri grib skaidras atbildes par to, vai tiešām absolūti visiem Latvijas darba ļaudīm attiecīgajā pirmdienā uz darbu nebūs jāiet, jo absolūti visi sienas kalendāri skaidri un gaiši vēsta, ka 24. septembris nav iekrāsots sarkanā krāsā, vēsta raidījums "Bez Tabu".


”Attiecīgais datums, 2018. gada 24.septembris, ar likuma spēku ir pasludināts par svētku dienu. Gluži kā diena uzreiz pēc Dziesmu un deju svētkiem. Tas nozīmē, ka oficiāla brīvdiena pienākas ikvienam Latvijas iedzīvotājam, neatkarīgi vai viņš pārstāv valsts, pašvaldības, vai privāto sektoru. Ja cilvēkam attiecīgajā dienā ir jāstrādā, tad darba devējam darbiniekam atbilstoši darba likumam ir jānodrošina papildus brīvdiena citā datumā,” raidījumam skaidrojis Augusts Brigmanis, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas pārstāvis.


Tātad 24. septembris ir oficiāla brīvdiena ikvienam Latvijā strādājošajam darbiniekam!

Avots