Spēcīgās lietusgāzes Daugavpilī appludina ielas un strūklaku

© gorod.lv

Spēcīgās lietusgāzes aizvadītajā naktī Daugavpilī daudzviet pilsētā izraisījušas ielu posmu, pagalmu, pagrabu un pat strūklakas Dubrovina parkā applūšanu. Par applūšanas iemesliem kļuvusi lietus kanalizācijas nespēja savākt nokrišņus tik ātri, kā nepieciešams.

Daugavpils domes Komunālās saimniecības nodaļas vadītājs Aivars Pudāns aģentūru LETA informēja, ka darbs pie lietusgāžu seku likvidācijas tika uzsākts jau naktī, kad ūdens tika atsūknēts no vairākiem pagrabiem un ielām. Šorīt atbildīgo dienestu darbinieki pilsētā veica reidu, kurā apsekoja applūdušās vietas. Patlaban Komunālās saimniecības nodaļas un SIA "Daugavpils ūdens" speciālisti turpina likvidēt lietusgāzes sekas. Lai kanalizācija spētu savākt un novadīt visu ūdeni, ir jāpaiet kādam laikam.

Ūdens līmenis Daugavā ir normas robežās. Kā paskaidrojis Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls, stipras lietusgāzes bijušas pilsētā, bet tās apkārtnē lietus nav bijis liels vai tā nav bijis vispār, tādēļ arī ūdens līmeni upē tas nav varējis īpaši ietekmēt.

SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" (DDzKSU) speciālisti pirmās sūdzības par bojātiem jumtiem sāka saņemt jau 21.jūnija vakarā, bet lielākais sūdzību skaits bija šorīt pēc plkst.05. Kopumā tika saņemti 53 bojājumu pieteikumi. Tekoši jumti bojājuši gan dzīvokļus, gan kāpņu telpas. Lai ātrāk novērst bojājumus, DDzKSU speciālisti strādā pastiprinātā režīmā - darbu sākusi arī otra avārijas brigāde.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.