Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

"Iespējamā misija" saņems Eiropas Pilsoņu balvu

© f64

Pirmdien, 17. septembrī, kustības "Iespējamā misija" komandai svinīgā ceremonijā pasniegs Eiropas Pilsoņu balvas goda medaļu. Kustību "Iespējamā misija" apbalvojumam izvirzīja Eiropas Tautas partijas (EPP) Latvijas Eiropas Parlamenta (EP) deputāti - Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks un Inese Vaidere. Gala lēmumu par laureātiem pieņēma Eiropas Pilsoņu balvas komiteja.

Eiropas Pilsoņu balva ir Eiropas mēroga apbalvojums, ko EP ik gadu piešķir personām, grupām vai organizācijām par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu. Balvu piešķir arī par ikdienas darbību, kas apliecina un sabiedrībā nostiprina Eiropas Savienības Pamattiesību hartā paustās kopējās vērtības - cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti.

Apbalvojums ietver Eiropas Pilsoņu balvas goda medaļu, ko pasniedz laureāta dzimtenē. Visus laureātus no ES valstīm vienkopus š.g. 9. oktobrī sveiks arī īpašā pasākumā Eiropas Parlamentā Briselē.

Eiropas Pilsoņu balvas kandidātus katrā ES valstī ik gadu var nominēt nacionālie EP deputāti - katrs var pieteikt vienu kandidātu. Pēc tam visu ES valstu izvirzītās kandidatūras izskata un gala lēmumu par 50 (ne vairāk) laureātiem pieņem Eiropas Pilsoņu balvas komiteja, ko veido Eiropas Parlamenta vadība - EP priekšsēdētājs, četri EP priekšsēdētāja vietnieki un divi bijušie EP priekšsēdētāji.

Eiropas Pilsoņu balvu Eiropas Parlaments iedibināja un piešķir kopš 2008. gada. Iepriekš no Latvijas balvu saņēmusi Latvijas Lauku sieviešu apvienības vadītāja Rasma Freimane (2012), Lauku bibliotēku atbalsta biedrības vadītāja Biruta Eglīte (2013), labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta (2015) un labdarības maratona "Dod Pieci" komanda (2017).