Zivtiņš: Jāņos būs pēdējos 10 gados vērienīgākie Ceļu policijas reidi

Pastiprināti Ceļu policijas reidi un autovadītāju pārbaudes sāksies jau šodien un turpināsies visas brīvdienas, policisti būs visur - ne tikai uz lielajiem ceļiem, bet arī uz lauku un pat meža ceļiem, - intervijā Latvijas Radio šorīt sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes šefs Edmunds Zivtiņš.

Zivtiņš atkārtoti uzsvēra, ka šogad paredzēta pēdējos desmit gados vērienīgākās un nopietnākās pārbaudes ne tikai par braukšanu reibumā, tiks kontrolēts arī braukšanas ātrums un drošības jostu lietošana.

"Pie katra līgotāja policistu nepieliks", tāpēc Zivtiņš aicina sabiedrību aktīvi iesaistīties šajā akcijā un zvanīt "par dzērājšoferiem". Zivtiņš esot patīkami pārsteigts par cilvēku atsaucību, interesējoties par iespēju kļūt par policista palīgu.

Visā Latvijas teritorijā tiks izvietoti policijas posteņi, kas izvēles kārtībā vai apturot plūsmu, veiks pārbaudes. "Tā nav baidīšana, vairāk noteikumu izskaidrošana pirms spēles. Mēs gribam, lai uz ceļiem nebūtu ne cietušo, ne bojāgājušo," skaidroja Zivtiņš un piebilda, ka tik drastiskas metodes nepieciešamas, jo situācija uz Latvijas ceļiem un braukšanas kultūra to pieprasa.