Jūrmalas pludmalēs pacels arī brīdinājuma karogus

Jūrmalas pludmalēs, kas atrodas aptuveni 20 – 30 kilometru attālumā no Rīgas, tāpat kā visās citās pasaules atzītākajās atpūtas vietās pie jūras, glābšanas dienests atpūtnieku informēšanai izmanto starptautisko drošības zīmju sistēmu.

Peldviesi par peldēšanas iespējām vai aizliegumu tiek informēti ar krāsainiem karogiem, kas ir uzvilkti mastos pie glābšanas dienestu ēkām. Tā kā Jūrmalā “pludmales patruļas” ir izvietotas visā jūras krasta teritorijā, tad arī atpūtnieki par peldēšanās iespējām tiek informēti operatīvi.

Pludmales apmeklētājiem vajag pievērst uzmanību tam, kurš karogs attiecīgajā dienā ir pacelts.

Karogs “sarkans virs dzeltena” nozīmē, ka glābšanas dienests strādā un šī teritorija atvēlēta tikai peldētājiem. Te kategoriski aizliegts izmantot ūdens transporta līdzekļus un papildu peldlīdzekļus aktīvai atpūtai ūdenī, piemēram, kaitborda inventāru.

Ja zem “sarkans virs dzeltena” karoga redzams arī “dzeltens” karogs, tad peldēt ir bīstami, jo, piemēram, konstatēts auksts ūdens, viļņi, liels vējš un tamlīdzīgi.

Ja pie glābšanas stacijas ir tikai “sarkanais” karogs, tas nozīmē, ka peldēšanās ir aizliegta.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.