Uz VID ģenerāldirektora vietnieka posteni konkursā pieteikušies pieci pretendenti

Jūnija sākumā izsludinātajā konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vadītāja vietnieka nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktora amatu līdz šim saņemti pieci pieteikumi, aģentūru LETA informēja VID Komunikācijas nodaļā.

Kā ziņots, konkurss tika izsludināts 1.jūnijā un pretendenti savus pieteikumus varēja sūtīt 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Kā ziņots, 2009.gada 14.oktobrī finanšu ministrs Einars Repše (JL) saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 37.pantu, kas nosaka, ka augstāka iestāde vai amatpersona var pārņemt pakļautībā esošas iestādes vai pārvaldes amatpersonas lietvedībā esošu lietu savā kompetencē, parakstīja rīkojumu par VID ģenerāldirektora vietnieku vērtēšanas komisiju un pretendentu vērtēšanas kritērijiem.

VID reorganizācijas gaitā pērn tika izsludināti divi konkursi - uz VID ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā un Muitas pārvaldes direktora amatu, kurā pērn 27.novembrī par uzvarētāju tika atzīts un pašlaik minētajā amatā strādā Tālis Kravalis, kā arī uz VID ģenerāldirektora vietnieka nodokļu jomā un tā brīža Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora amatu, kurā uzvarēja advokāts Lauris Leja.

Leja pirms dažiem mēnešiem šo amatu ieņemt atteicās, norādot, ka vēlas pilnvērtīgi atsākt advokāta praksi. Par Lejas atteikšanos ieņemt amatu nožēlu pauda Repše, kurš bija arī VID ģenerāldirektora vietnieku izvēles konkursa komisijas vadītājs.

Šā gada 1.martā Finanšu ministrija paziņoja, ka pēc Lejas atteikuma saņemšanas jauns konkurss uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu tagad netiks rīkots. Vietnieka izraudzīšanās jau būšot jaunā VID vadītāja kompetence.

VID 1.jūnijā izsludināja konkursu otram no diviem VID ģenerāldirektora vietnieka posteņiem, taču norādīja, ka Leja uzvarējis konkursā uz VID vadītāja vietnieka, Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora amatu, bet tagad konkurss izsludināts uz VID vadītāja vietnieka un Nodokļu pārvaldes direktora amatu.

Pēc VID sniegtās informācijas, atšķirība esot minētās pārvaldes nosaukumā, kurai reorganizācijas rezultātā mainīts struktūrvienības modelis.

Galvenie konkursa uzvarētāja pienākumi būs plānot, vadīt, organizēt un koordinēt VID Nodokļu pārvaldes darbu, nodrošinot tās reglamentā noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, dot uzdevumus un norādījumus pārvaldes un pakļautībā esošo Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes un Nodokļu kontroles pārvaldes ierēdņiem un darbiniekiem.

Tāpat pretendenta darba pienākumos būs Nodokļu pārvaldes ierēdņu un darbinieku pienākumu un uzdevumu sadale, kā arī to izpildes kontrole un iekšējās kontroles pasākumu nodrošināšana, tāpat viņam būs jāaizvieto VID ģenerāldirektors tā prombūtnes laikā, ja tas tiks noteikts ar atsevišķu rīkojumu.

Svarīgākais