Aicina darba devējus pieteikt jauniešu darba prakses vietas

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) mudina darba devējus pieteikt jauniešu darba prakses, informēja NVA Informācijas nodaļas vadītāja Iveta Kancēna.

No šodienas NVA sāk īstenot Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Kompleksi atbalsta pasākumi" aktivitāti "Jauniešu darba prakses". Tās laikā darba devēji visā Latvijā aicināti pieteikt darba prakses vietas jauniešiem-bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Savukārt uzreiz pēc Jāņiem iecerēts, ka NVA filiālēs savu vēlmi dalībai šajā pasākumā tiks aicināti izteikt arī jaunieši.

Darba prakses pasākumā varēs piedalīties jaunieši ar pamata, vidējo vai augstāko izglītību, tostarp profesionālo, kuri pēc izglītošanās nav sākuši strādāt vai strādājuši ne vairāk kā pusgadu un iepriekš nav bijuši iesaistīti konkrētos NVA aktīvās nodarbinātības pasākumos.

Jaunieši darba praksēs varēs iesaistīties no sešiem līdz 12 mēnešiem, ik mēnesi saņemot arī stipendiju120 latu apmērā, no kuras netiks aprēķināti nodokļi.

"Pašreiz Eiropas Savienības dalībvalstīs tieši bez darba palikušo jauniešu konkurētspējas veicināšana, prasmju pilnveide un praktiskā pieredze darba tirgū ir atzīta par prioritāri risināmu uzdevumu kopumu nodarbinātības politikā. Arī Latvijā šobrīd daudzi darba devēji ir ieinteresēti iesaistīties NVA organizētajās "Jauniešu darba praksēs", jo šā pasākuma ietvaros uzņēmējs jaunietim varēs iemācīt ne tikai praktiski apgūt arodu, bet arī sekmēt teorētisko zināšanu apguvi. Tādejādi pusgada līdz gada laikā izaudzinot labu, kvalitatīvu un, iespējams, sava uzņēmuma potenciālu darbinieku! Pieļauju, ka arī daudziem jauniešiem pēc skolas vai augstskolas beigšanas šī būs iespēja gūt pirmo un darba tirgum tik nepieciešamo praktisko pieredzi," saka NVA direktore Baiba Paševica.

Savukārt darba devēji jau no šodienas var doties uz to NVA filiāli, kuras teritorijā viņi paredzējuši izveidot darba prakses vietu jauniešiem.

Pasākumā var iesaistīties komersanti, pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumi, tostarp nevalstiskās organizācijas, izņemot politiskas partijas.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais