Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nožņaugšanās riska dēļ no tirdzniecības atsauc Baltkrievijā ražotu rotaļlietu "Kaķēns"

© Publicitātes foto

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) rīcībā ir informācija, ka pastāv iespēja, ka starp rotaļlietām "Ķaķēns", "Klauns", "Zilons" un "Vāvere" ir rotaļlietas, kas neatbilst būtiskajām drošuma prasībām.

Polijas tirgus uzraudzības iestāde, veicot rotaļlietas "Kaķēns", Art.54456, EAN 4810344054456 testēšanu, konstatēja, ka rotaļlietai piestiprinātā aukla ir pārāk gara, (pārsniedz 22 cm) un var radīt nožņaugšanās risku. Auklas galā piestiprināto plastmasas elementu var noraut un bērns to var norīt vai ieelpot.

Ražotājs: PP POLESIE JV., LTD., Sovetskaya 141, 225304, Kobrin, Baltkrievija

PTAC aicina patērētājus rūpīgi iepazīties ar rotaļlietu identifikāciju un gadījumā, ja jūsu rīcībā ir nonākusi kāda no minētajām rotaļlietām un tai pievienotās auklas garums pārsniedz 22 cm, nekavējoties pārtraukt tās lietošanu.

Saskaņā ar Eiropas Savienības ātrās ziņošanas sistēmā RAPEX pieejamo un PTAC rīcībā esošo informāciju rotaļlietu "Kaķēns", Art.54456, EAN 4810344054456 Latvijā bija iespējams iegādāties:

• SIA "MGU" veikalos "Bēbis"

• SIA "Biroja Apgādes Centrs" veikalā

• SIA "FOBOSS VIENS" veikalos "Lāčuks"

Turpmākā rīcība:

Atgrieziet preci tirdzniecības vietā, kur to iegādājāties vai noņemiet (nogrieziet) virves galā piestiprināto plastmasas elementu (skat. attēlu), tādējādi novēršot iespējamos apdraudējumus.