Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ticīgie Latvijā pāvestam Franciskam noadījuši 118 rakstainu zeķu pārus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ticīgie Latvijā pāvestam Franciskam noadījuši 118 rakstainu zeķu pārus, informēja Latvijas Romas katoļu baznīcā.

Jūnija vidū labdarības organizācija "Caritas Latvija" sadarbībā ar žurnālu "Katoļu Baznīcas Vēstnesis" aicināja uzadīt rakstainu zeķu pāri, kuru pēc tam dāvanā savas vizītes laikā Latvijā saņems pāvests Francisks. Akcija ir noslēgusies, un kopumā saņemti 118 zeķu pāri, kā arī aptuveni desmit cimdu pāri.

Pagaidām vēl nav zināms, kuras zeķes tiks dāvinātas pāvestam un kuras ceļos uz "Ukrainas Caritas" cilvēkiem, kas cietuši karā.

Kā pastāstīja akcijas rīkotāji, lielākā daļa zeķu tika saņemtas Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs braukšanas svētku laikā Aglonā, bet daļa atsūtīta arī pa pastu vai atstātas Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles "Caritas" lādē. Daļa cilvēku savus rokdarbus atsūtīja vai nodeva anonīmi, savukārt citi norādīja kontaktus, tāpēc ir zināms, ka zeķes ir adītas Andrupenē, Balvos, Talsos, Riebiņos, Ludzā, Maltā, Raunā, Dobelē, Rēzeknē, Aizputē, Pušā, Varakļānos, Preiļos, Ikšķilē, Rīgā un citur.

Pagaidām vēl nav zināms, kuras zeķes tiks dāvinātas pāvestam un kuras ceļos uz "Ukrainas Caritas" cilvēkiem, kas cietuši karā. Tas tiks noskaidrots mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" laikā Rīgā, Klostera ielā 5, Svētās ģimenes mājā, kur no plkst.18 norisināsies projekts 'Kad neiespējamais kļūst iespējams". Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja apskatīties skaistākos no atsūtītajiem roku darbiem un nobalsot, lai palīdzētu izvēlēties, kuras zeķes ir jādāvina pāvestam.

Scanpix

Kā ziņots, pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Ieejas kartes Svētās Mises dalībnieki varēs saņemt no 9.septembra.