"Tā ir provokācija!" Biedrība aizstāv seksuālos noziegumos apsūdzēto priesteri Zeiļu

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Vairāki rēzeknieši, kā arī deputāti vērsušies pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska un premjera Māra Kučinska, paužot savu negatīvo attieksmi pret katoļu priestera Pāvela Zeiļa aizturēšanu. Viņi uzskata, ka tā ir izplānota provokācija pret Latgali.

Biedrība "Latgalīši" savā paziņojumā norāda, ka tā ir pret Latgali vērsta provokācija, kura mērķis ir pazemot Latgali pirms Pāvesta vizītes Latvijā.

Biedrība "Latgalīši" savā paziņojumā norāda, ka tā ir pret Latgali vērsta provokācija, kura mērķis ir pazemot Latgali pirms Pāvesta vizītes Latvijā.

"Mēs gribam zināt, kas ir tā nevalistiskā organizācija, pēc kuras stabules danco iekšlietu ministrija," pauž paziņojuma autori - Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs, Rēzeknes novada domes deputāts Jānis Krišāns, laikraksta "Rēzeknes Vēstis" redaktore Māra Nizinska un citi cilvēki.

Viņi pauž cerību, ka tiks veikta godīga provokācijas izmeklēšana un vainīgie tiks saukti pie atbildības.

Jau ziņots, ka augustā Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļa saņēma informāciju no kādas nevalstiskās organizācijas, par to, ka vairāki vīrieši, iespējams, seksuāli izmantojuši bezpalīdzības stāvoklī esošu pilngadīgu vīrieti ar garīgās attīstības traucējumiem.

Izmeklētāji 29.augustā Rīgā un Rēzeknē kopumā aizturēja trīs personas - 1945.gadā, 1955.gadā un 1958.gadā dzimušus vīriešus. No tiem viens ir garīgās konfesijas pārstāvis, otrs ir bezdarbnieks, bet trešais strādājoša persona.

Diviem vīriešiem, 1945.gadā un 1955.gada dzimušajiem, tiesa piemērojusi apcietinājumu, savukārt 1958.gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija neatklāj aizturētā garīdznieka vārdu, tomēr jau vakar medijos izskanēja, ka starp trīs aizdomās turētajiem ir arī 1945.gadā dzimušais Pāvels Zeiļa, kurš patlaban atrodas apcietinājumā.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.