Par medicīniskajām pārbaudēm VID maksās Ls 20 000

Valsts ieņēmumu dienests (VID) vairāk nekā 20 000 latu maksās SIA "Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs" par medicīnisko pārbaužu veikšanu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā pieejamā informācija.

"Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" nodrošinās alkohola, narkotisko vielu un psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes visām VID nosūtītajām fiziskajām personām Rīgā.

Uz pārbaudēm tiks virzītas tās personas, kuras aizturējusi VID Muitas kriminālpārvalde, veicot izmeklēšanu kriminālprocesos par noziegumiem muitas jomā, kā arī operatīvās darbības pasākumus, lai atklātu un novērstu noziedzīgus nodarījumus muitas iestāžu kompetencē esošajos jautājumos.

VID aģentūrai LETA skaidroja, ka viens no noziegumiem muitas jomā ir saistībā ar narkotisko vai psihotropo vielu, kā arī to izgatavošanai paredzēto izejmateriālu pārvietošana pāri Latvijas valsts robežai jebkādā nelikumīgā veidā.

Gadījumā, ja šādas vielas tiek konstatētas, tad personas, kas ir saistītas ar attiecīgo nodarījumu, var tikt nosūtītas narkotisko, psihotropo, toksisko un citu vielu lietošanas fakta noteikšanai.

"Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra" sniegtais atzinums tad kalpo kā papildu pierādījums kriminālprocesos par personas saistību ar konstatēto vielu.

VID atzīst, ka nepieciešamība veikt personas pārbaudi saistībā ar narkotisko, psihotropo, toksisko un citu vielu lietošanas fakta noteikšanu var rasties, veicot arī citus muitas kontroles pasākumus administratīvajā jomā.

Lēmumu par personas nosūtīšanu pārbaudei pieņem VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas.

VID aģentūrai LETA gan nevarēja atbildēt, cik personas iepriekš nosūtītas šādu pārbaužu veikšanai, argumentējot, ka VID Muitas kriminālpārvaldei darbam līdz šim tāda statistika nav bijusi nepieciešama.

Tāpat VID līdz šim arī nav bijis noslēgts līgums ar "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru".

VID norāda, ka līgums ir noslēgts jūnija sākumā un tas būs spēkā līdz 2012.gada 31.decembrim vai arī līdz brīdim, kamēr būs izlietota līguma summa - 24 198 lati, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Tas slēgts visa VID personā, lai gan biežāk šos pakalpojumus izmantot Muitas kriminālpārvalde un Finanšu policijas pārvalde. Turklāt VID atzīst, ka nepieciešamības gadījumā līguma ietvaros uz pārbaudēm var nosūtīt arī pašā VID strādājošos, ja rodas aizdomas par narkotisko, alkoholisko vai psihotropo vielu klātbūtni organismā.

VID informē, ka laikā no 2007.gada līdz šā gada 19.jūnijam, pirms spēkā stājās līgums starp VID un "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru", par centra pakalpojumiem bija samaksājis kopumā 12 686 latus.

Šā gada 7.jūnijā noslēgtā līguma ietvaros līdz šim nav veikts neviens maksājums.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.