Rīgā notiek literatūras forums "Reading Europe"

No šodienas līdz 22.jūnijam Rīgā norisināsies literatūras forums "Reading Europe", kas pulcēs rakstniekus un dzejniekus no vairāk nekā 15 valstīm, aģentūru LETA informēja apgāda "Kontinents" reklāmas un mārketinga nodaļas vadītāja Ieva Drozdova.

Foruma laikā rakstnieki un dzejnieki diskutēs par informāciju tehnoloģiju ietekmi uz mūsdienu literatūras vidi, Austrumeiropas un Rietumeiropas literatūras sinerģijas procesiem, to tehnoloģijām un izstrādes specifiku. Konference norisināsies Mazajā ģildē.

Šodien Vērmanes dārza estrādē no plkst.12 līdz 20 norisināsies dzejas svētki, kuru laikā būs iespēja iegādāties jauno dzejnieku izdotos dzejas krājumus, kā arī no plkst.16 paredzēti dzejas lasījumi un mākslinieku priekšnesumi. Paredzēts, ka uzstāsies dziedātāja Diāna Pīrāgs, aktieris un muzikants Harijs Ozols, Ivars Galiņš ar grupu "Laikā pirms...", kā arī mākslinieki no Bulgārijas.

Šovakar uz Vērmanes dārza estrādes skatuves skatītājus priecēs arī meiteņu deju grupa "Sirēnas", "O.J.Dance studio" puiši, kā arī deju grupa "Jūras pērle".

Kā pasākuma norises vietā novēroja aģentūra LETA, dzejas svētki dienas pirmajā pusē nebija guvuši lielu cilvēku atsaucību un Vērmanes dārza estrādē bija sanākuši vien aptuveni 20 cilvēki. Arī divi grāmatu stendi, kas izvietoti estrādē, lielu pircēju interesi nebija piesaistījuši.

Literatūras forums "Reading Europe" Rīgā notiek ar Eiropas Komisijas, apgāda "Kontinents" un Starptautiskās rakstnieku un dzejnieku asociācijas (MAPP) atbalstu.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais