Veselības ministre norūpējusies par narkomāniem

Veselības ministre Baiba Rozentāle šodien apmeklēs slimnīcu Ģintermuiža Jelgavā un Rindzeles narkomānu rehabilitācijas centru, nra.lv uzzināja Veselības ministrijā.

Kopā ar ministri izpētīt situāciju narkomānu ārstēšanas un rehabilitācijas jomā dosies valsts galvenā speciāliste narkoloģijā daktere Astrīda Stirna, kas ir Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes locekle, un galvenais speciālists psihiatrijā dakteris Jānis Buģins, kas ir Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētājs.

B. Rozentāle uzsver, ka apmeklējuma mērķis ir klātienē iepazīties ar ārstniecības procesa nodrošināšanu pēc dramatiski samazinātā finansējuma šī gada vidū un uzklausīt nozares vadošo speciālistu viedokli par situācijas risinājuma iespējām. „Tāpat vēlos personīgi pārliecināties, kā slimnīcas Ģintermuiža vadības lēmums par Rindzeles narkomānu rehabilitācijas centra slēgšanu ietekmēs pacientu rehabilitācijas iespējas reģionā,” norāda ministre.

Nra. lv rakstīja, ka no septembra ir slēgts Rindzeles rehabilitācijas centrs, kurā vidēji uzturējās un rehabilitējās ap 20 narkotiku atkarīgo. Savukārt Rīgā narkomānu ārstēšanai un rehabilitācijai finansējums ir samazināts par 75 procentiem, līdz ar to gan vīrieši, gan sievietes, gan bērni dažādās situācijās tiek ārstēti vienā nodaļā, bet mēnesī rehabilitāciju var saņemt 2,5 pacienti.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.