Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lems, vai Latvijā naida runas dēļ ierobežot ''Rossija RTR'' kanāla darbību

© AP / Scanpix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) par maijā konstatētajiem pārkāpumiem pieprasījusi televīzijas programmas "Rossija RTR" īpašniekiem sniegt rakstisku paskaidrojumu, pēc kuru izvērtēšanas lems par s retranslācijas ierobežošanu Latvijā, informēja NEPLP pārstāve Agnese Berga.

Pirms trim mēnešiem "Rossija RTR" raidījumā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" padome konstatēja atkārtotu naida runas gadījumu.

NEPLP pārstāve norāda, ka padome pavasarī nosūtīja paziņojumu Eiropas Komisijai, Zviedrijas Preses un audiovizuālo mediju pakalpojumu regulatoram un televīzijas programmas "Rossija RTR" pārstāvjiem "RusMediaCom", lai informētu par konstatētajiem naida runas gadījumiem Zviedrijas jurisdikcijā esošās televīzijas programmas "Rossija RTR" saturā un iespējamajām sankcijām atkārtota pārkāpuma gadījumā.

Pirms trim mēnešiem "Rossija RTR" raidījumā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" padome konstatēja atkārtotu naida runas gadījumu. Lai nodrošinātu tiesības tikt uzklausītiem, ceturtdienas 30.augusta padomes sēdē tika uzaicināti televīzijas programmas "Rossija RTR" pārstāvji skaidrojumu sniegšanai.

Uzklausot programmas pārstāvju viedokļus, NEPLP uzdeva "RusMediaCom" līdz 10.septembrim sniegt rakstisku skaidrojumu par konstatētajiem pārkāpumiem. Pēc skaidrojuma saņemšanas NEPLP vērtēs sniegto informāciju un lems par minētās televīzijas programmas retranslācijas ierobežošanu Latvijā.

Kā ziņots, NEPLP maijā brīdināja Krievijas televīzijas programmas "Rossija RTR" veidotājus, ka ierobežos programmu Latvijas teritorijā, ja konstatēs atkārtotu naida runas gadījumu.

NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš maija preses konferencē informēja, ka Krievijas televīzijas kanāla "RTR" iespējamie pārkāpumi ir nopietni un pret tiem ir jāizturas ar visu bardzību. "Katrs gadījums ir diskutabls, bet, redzot visu bildi kopumā, ir skaidrs, ka runa ir par sistēmu," sacīja Āboltiņš.

2016.gadā NEPLP atkārtoti konstatētu pārkāpumu dēļ uz sešiem mēnešiem Latvijas teritorijā aizliedza retranslēt un izplatīt programmu "Rossija RTR".