Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Stradiņa slimnīcai meklēs jaunu valdes priekšsēdētāju; tikmēr darbu turpinās pildīt Kreicberga

© f64

Pašreizējā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga, kura nupat izvēlēta par PSKUS valdes locekli, turpinās pildīt līdzšinējā amata pienākumus līdz konkursā tiks atrasts jauns slimnīcas vadītājs, skaidroja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš gan neprognozēja, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai atrastu jaunu slimnīcas valdes priekšsēdētāju, tāpēc pagaidām nav zināms, cik ilgi Kreicberga un viņas komanda turpinās vadīt slimnīcu. VM gan turpina darbu, lai izvēlētos Stradiņa slimnīcas jauno vadītāju, piebilda VM pārstāvis.

Patlaban slimnīcas valdes sastāvā ir valdes priekšsēdētāja Kreicberga, kā arī valdes locekļi Elita Buša un uz laiku ieceltais Jānis Komisārs. Šādā sastāva slimnīca tiks vadīta līdz jaunā PSKUS vadītāja atrašanai.

Kā liecina Kreicbergas valsts amatpersonas deklarācijā norādītais, viņa pērn par darbu Stradiņa slimnīcā saņēmusi 51 013 eiro, kas ir vidēji 4638 eiro mēnesī. Pagājušā gada laikā Kreicberga mēnesi bija arī Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja, kā arī ārsts neonatologs, un par šo pienākumu veikšanu viņa pērn saņēma 5571 eiro.

Kreicberga pērn bijusi arī Rīgas Stradiņa universitātes docente, par ko nopelnījusi 5136 eiro. Vienlaikus Kreicberga saņēmusi salīdzinoši nelielu atalgojumu par vairāku citu pienākumu veikšanu, tostarp Latvijas Universitātē viņa bijusi Valsts eksāmenu komisijas locekle, Veselības inspekcijā - eksperte, kā arī pasniegusi lekcijas Ārstniecības personu tālākizglītības institūtā un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijā.

Pašreizējai Stradiņa slimnīcas vadītājai pieder dzīvoklis Rīgā, ka arī zeme Jūrmalā un Zeltenes pagastā. Kreicbergai kopīpašumā ir arī divi zemes gabali Rīgā.

Jau ziņots, ka, noslēdzoties atklātam konkursam uz PSKUS valdes locekļa amatu, par labāko kandidāti atzīta līdzšinējā slimnīcas vadītāja Kreicberga, kura apstiprināta valdes locekļa amatā uz pieciem gadiem.

Kā informēja VM, Kreicberga 1985.gadā ieguvusi ārsta grādu Rīgas Medicīnas institūtā un 2004.gadā maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā. 2014.gadā Kreicberga aizstāvēja doktora disertāciju "Molekulāro procesu raksturojums dažādu gestācijas vecumu placentās" un ieguva medicīnas doktora zinātnisko grādu.

Kreicberga sākusi savas darba gaitas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā 1978.gadā, vēlāk strādājusi dažādos amatos Dobeles Rajona centrālajā slimnīcā un Rīgas Dzemdību namā. No 1996.gada viņa bijusi Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe, bet kopš 2013.gada - Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja. No 2017.gada februāra Kreicberga pildījusi PSKUS valdes priekšsēdētājas amata pienākumus.

Šneiders informēja, ka atklātā konkursā tika saņemti 27 pretendentu pieteikumi uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu.

Aģentūra LETA arī rakstīja, ka maija beigās atlūgumu par PSKUS valdes locekļa amata atstāšanu uzrakstījusi Biruma, bet viņas vietā šajā amatā uz laiku tika iecelts slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Komisārs.