Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Nosvinot pirmo skolas dienu, palīdzi SOS ģimenēm

ATBALSTĀM. Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone, 6. Line Grill Restaurant šefpavārs Lauris Aleksejevs un Valmieras SOS ciemata direktors Edijs Pētersons kopīgi aicina ikvienu 3. septembrī atbalstīt SOS ciematu ģimenes, dodoties uz restorānu un nosvinot mācību gada sākumu © Rūta Kalmuka/F64

Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone un slaveni Latvijas šefpavāri aicina piedalīties labdarības akcijā Aizved savējos uz restorānu – palīdzi citiem tikt uz skolu!

«Visi esam bijuši skolēni un atceramies, cik svarīgi ir jaunu mācību gadu uzsākt ar sagādātu mugursomu, rakstāmlietām, sporta tērpu un citām skolai vajadzīgām lietām. Patiess prieks, ka Latvijā ir daudz sirsnīgu cilvēku un atsaucīgu uzņēmumu, kuri ir gatavi nesavtīgi palīdzēt SOS ciemata mammām šo praktisko lietu sagādāšanai,» aicinot Latvijas iedzīvotājus piedalīties labdarības akcijā Aizved savējos uz restorānu - palīdzi citiem tikt uz skolu!, saka Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone. «Atbalstīsim šo labdarības akciju un palīdzēsim SOS mammām ar šo praktisko lietu sagādāšanu, lai viņas vairāk laika varētu veltīt bērnu apmīļošanai un aprūpēšanai. Savukārt bērniem, pateicoties mūsu atvērtajām sirdīm, būs papildu motivācija sagaidīt skolas sākumu mirdzošām acīm, censties un čakli mācīties.»

Labdarības akcijas mērķis ir palīdzēt SOS bērnu ciematu ģimenēm sagatavot bērnus skolai.

SOS bērnu ciematu ģimenes ir uzņēmušās ikdienas rūpes par bērniem, kuri zaudējuši savas bioloģiskās ģimenes, sniedzot viņiem mājas un ģimeni SOS bērnu ciematos. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs - Īslīcē un Valmierā, divās integrētajās ģimenēs Iecavā, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā - atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 150 bērni un jaunieši no visas Latvijas. SOS ģimeņu bērn, līdzīgi kā vienaudži apmeklē tuvīnās apkārtnes skolas un bērnudārzus. 3. septembrī uz skolu dosies 128 skolas bērni, kuri aug SOS ģimenēs, un pieci no viņiem ir pirmklasnieki. Katrā no SOS ģimenēm aug četri līdz seši bērni, tādēļ ļoti nepieciešams atbalsts bērnu sagatavošanai skolas gaitām.

Labdarības akcijā piedalās61 restorāns gan Rīgā, Jūrmalā, Siguldā un citviet Latvijā, kuri apņēmušies ziedot desmit procentus no saviem dienas ieņēmumiem SOS ģimenēs augošo bērnu atbalstam un sagatavošanai skolas gaitām. Akcijas ideja ir doties uz restorānu vai kafejnīcu 3. septembrī un, svinot mācību gada sākumu, atbalstīt SOS ģimenes. «Kad Endijs Bērziņš pirms četriem gadiem aizsāka šo labdarības akciju, es ne mirkli nešaubījos par to, vai tajā jāiesaistās,» saka restorāna 36. Line Grill Restaurant šefpavārs Lauris Aleksejevs. «Uzskatu, ka nav tik svarīgs katra individuālā dalībnieka ieguldījums, bet svarīga ir sadarbība kopīga laba mērķa vārdā. Esmu priecīgs, ka katru gadu šajā labdarības akcijā iesaistās arvien vairāk dalībnieku.» Atbalstīt SOS ģimenes iespējams arī tad, ja ģimene neplāno doties uz restorānu. Visplašākā informācija par labdarības akciju ir SOS ciematu asociācijas mājaslapā sosbernuciemati.lv. Ziedojot piecus eiro, ikviens var palīdzēt sagādāt rakstāmpiederumus, desmit eiro - burtnīcas, klades, zīmēšanas papīru; ziedojumi nepieciešami arī ārpusskolas nodarbībām, skolas somas vai apģērba iegādei jaunajam skolas gadam.