Cēsīs, godinot Cēsu kaujās kritušos karavīrus, būs militārā parāde

Otrdien, 22.jūnijā, godinot Cēsu kaujās kritušos karavīrus, Cēsīs, Vienības laukumā, plkst.12:30, notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārā parāde, kurā piedalīsies vairāk nekā 200 karavīri un zemessargi.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālleitnants Ants Lāneots, NBS regulāro vienību un Zemessardzes vadība.

Militārajā parādē bruņotos spēkus pārstāvēs Gaisa spēku Aviācijas bāze, kuras karavīri nesīs Latvijas armijas karogu, kā arī Instruktoru skola, Kājnieku skola, Zemessardzes 22. un 27.kājnieku bataljons. Savukārt Igaunijas Aizsardzības spēkus militārajā parādē pārstāvēs „Kuperjanova” bataljons.

Par parādes muzikālo noformējumu rūpēsies NBS orķestris. NBS štāba bataljona Godasardzes rotas karavīri un NBS orķestris skatītājus priecēs arī ar defilē programmu.

Jāatgādina, ka militārās parādes ģenerālmēģinājuma laikā, kas sāksies 21.jūnijā plkst.21, kā arī parādes un defilē programmas laikā – 22.jūnijā, no plkst.12 līdz 14, tās norises vietā – Vienības laukumā un tam pieguļošajās ielās - tiks slēgta vai ierobežota satiksmes kustība. NBS atvainojas ceļu satiksmes kustības dalībniekiem par sagādātajām neērtībām un lūdz laikus iepazīties ar plānotajiem satiksmes kustības ierobežojumiem.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais