Policijas avārijā cietušie turpina ārstēties

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Trīs policisti no Valsts policijas specvienības, kuri cieta smagā avārijā pagājušo piektdien, steidzoties uz mācībām Nemieri 2018, turpina ārstēšanos slimnīcā, Neatkarīgajai apliecināja Valsts policijā.

Sīkāku informāciju par to, kāds ir cietušo veselības stāvoklis, neatklāj ne Valsts policijā, ne Rīgas Austrumu slimnīcā, pamatojot to ar personu datu aizsardzību. Piektdien policija aicināja līdzcilvēkus nodot asinis cietušo policistu ārstēšanai, un jau dienu vēlāk asins krājumu bija pietiekami, tāpēc policija pateicās par atbalstu.

Valsts policijas speciāliste Ilze Jurēvica pastāstīja, ka ir ierosināts kriminālprocess

Smagais ceļu satiksmes negadījums notika pagājušās piektdienas rītā uz Siguldas šosejas, netālu no bijušā restorāna Sēnīte. Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona policisti bija ceļā uz Valmieru, kur notika mācības. Policijas mikroautobusi brauca kolonnā ar ieslēgtām bākugunīm, viens no mikroautobusiem sadūrās ar pretim braucošu kravas automašīnu Scania. Avarējušajā mikroautobusā bija četri policisti, no kuriem trīs guva smagas traumas. To var secināt arī pēc smagi sadragātā policijas mikroautobusa, kura fotoattēlus policija izplatīja sociālajos tīklos. Raidījumā Degpunktā kravas mašīnas vadītājs pastāstīja, ka viņam pretim uz ceļa izbraucis vidējais no kolonnā braucošajiem mikroautobusiem, visticamāk, lai izvairītos no sadursmes ar priekšā braucošu policijas busiņu, kas pēkšņi nobremzējis.

Valsts policijas speciāliste Ilze Jurēvica pastāstīja, ka ir ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas par Ceļu satiksmes noteikumu vai Transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Pēc lietas materiālu savākšanas lieta tiks nodota Iekšējās drošības birojam, kas to izmeklēs tālāk.



Svarīgākais