Ūdens peldvietās kļūst aukstāks

© F64

Ūdens temperatūra jūrā, kā arī lielākajā daļā upju un ezeru ceturtdienas rītā ir +16..+20 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Dienas gaitā upju un ezeru ūdeņi daudzviet iesils par 1-3 grādiem, bet dienvidu vēja ietekmē jūrā ūdens vietām var kļūt aukstāks.

Aiviekstē, Ventā un Lielupē augšpus Jelgavas ūdens temperatūra +18..+19 grādu, savukārt Lielupes posmā no Jelgavas līdz Jūrmalai saglabājas +20..+21 grādu silts ūdens. Arī Pļaviņu ūdenskrātuvē ūdens temperatūra aizvien ir +21 grāds, Daugavas lielākajā daļā - par diviem grādiem zemāka.

Gaujā ūdens atdzisis līdz +15..+17 grādiem, vien Carnikavā tas ir nepilnus +19 grādus silts. Lielākajās Latvijas upēs ūdens temperatūra saglabājas virs +15 grādiem, bet dažās mazākajās upēs Vidzemē un Latgalē pēc vēsās nakts ūdens atdzisis līdz +11 grādiem.

Ūdens temperatūra ezeros vidēji +18..+20 grādu.

Dienas gaitā upju un ezeru ūdeņi daudzviet iesils par 1-3 grādiem, bet dienvidu vēja ietekmē jūrā ūdens vietām var kļūt aukstāks.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais