Ceturtdiena vēl būs vasarīgi karsta

© F64

Ceturtdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +24..+27 grādiem, bet vietām piekrastē un valsts austrumu novados - līdz +21..+23 grādiem.

Rīgā, visu dienu spīdot saulei, gaiss sasils līdz +26 grādiem, vējš mēreni pūtīs no dienvidiem.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un laiks būs saulains.

Rīgā, visu dienu spīdot saulei, gaiss sasils līdz +26 grādiem, vējš mēreni pūtīs no dienvidiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens 762-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, tas pazeminās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka vietām - arī Rīgā - saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos, turklāt valsts centrālajā daļā ugunsbīstamība dažviet ir ļoti augsta, tādēļ Vidzemē un Zemgalē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.

Latvijā

Kāpēc bruņotie spēki nenotrieca ar sprāgstvielām aprīkoto krievu dronu, kāpēc nebrīdināja par civilo aizsardzību atbildīgos? Šie bija tikai daži no neatbildētajiem jautājumiem pēc Krievijas palaistā drona nokrišanas Gaigalavā. Viena no nepateiktajām atbildes daļām slēpjas faktā, ka Militārajai policijai par nokritušo objektu paziņoja policija, savukārt tā saņēma zvanu no vietējā iedzīvotāja, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Lai arī nepatīkama un kļūdu pilna, šī bijusi laba mācībstunda nākotnei. 

Svarīgākais