Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vjačeslavs Dombrovskis cer, ka "Saskaņai" koalīcijas partneri nemaz nebūs jāmeklē

© F64

Partija "Saskaņa" 13.Saeimā ir gatava sadarboties ar jebkuru politisko spēku, tomēr vienlaikus tā cer, ka viena pati parlamentā iegūs vairākumu mandātu un koalīcijas partneri nemaz nebūs jāmeklē, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja partijas premjera amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš kārtējo reizi uzsvēra, ka, meklējot sadarbības partnerus nākamajā Saeimā, "Saskaņai" nebūs principiālu "sarkano līniju".

Viņš kārtējo reizi uzsvēra, ka, meklējot sadarbības partnerus nākamajā Saeimā, "Saskaņai" nebūs principiālu "sarkano līniju". Vaicāts, ar kuriem politiskajiem spēkiem, pēc viņa domām, "Saskaņai" sarunas varētu noritēt visvieglāk, Dombrovskis atbildēja, ka tās būs partijas, kuras atbalstīs lielāko daļu no "Saskaņas" priekšvēlēšanu programmā minētajiem veicamajiem uzdevumiem.

Uz jautājumu, kā raugās uz iespējamu nākotnes sadarbību ar Latvijas Krievu savienību, Dombrovskis tiešu atbildi nesniedza, vien norādīja, ka šīs partijas rīcībā un ideoloģijā skaidri izpaužas krievvalodīgo aizvainojums un "protesta balss".

Arī uz jautājumu, vai saredz potenciālu konstruktīvai sadarbībai ar partiju "KPV LV", Dombrovskis konkrētu atbildi nesniedza, vien atkārtoti norādīja, ka "Saskaņa" ir gatava uz konstruktīvām sarunām ar jebkuru partiju.

Vienlaikus gan Dombrovskis pauda viedokli, ka "vienīgā reālā alternatīva", lai valsts nostātos uz pareizā ceļa, ir "Saskaņa", bet "viss pārējais pēc būtības ir viena partija".

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.