Latvijas sportisti izcīna medaļas nedzirdīgo olimpiādē

Ar izciliem sasniegumiem no Taipejas Taivānā vakar atgriezušies Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas (LNSF) sportisti. Vieglatlēts Māris Grēniņš uz Latviju atvedis divas zelta un divas sudraba medaļas, bet Laura Gaile – sudraba medaļu.

Divdesmit pirmās nedzirdīgo olimpiskās spēles noritēja Taivānas galvaspilsētā Taipejā no 5. līdz 15. septembrim 19 sporta veidos. Latviju šajās spēlēs pārstāvēja pieci sportisti – M. Grēniņš (vieglatlētika), L. Gaile (cīņas māksla), Aleksejs Smirnovs (peldēšana), Alnis Kuļikovs (vieglatlētika) un Jānis Smons (vieglatlētika). LNSF prezidents Varis Strazdiņš norādīja, ka kvalifikācijas normatīvus izpildīja 11 sportistu sešos sporta veidos, taču ierobežotā finansējuma dēļ aizbraukt varēja tikai pieci no pašiem labākajiem.

L. Gaile ieguva sudraba medaļu cīņas mākslā teikvondo 49–57 kg svara kategorijā. Pusfinālā Laura sacentās ar turcieti un uzvarēja ar rezultātu 3:1, bet finālā zaudēja pašreizējai pasaules čempionei taivānietei Lu Szu Jou. Latvijai tā bija pirmā medaļa šajās spēlēs.

Savukārt Mārim Grēniņam sacensības sākās ar 100 metru skrējienu, kurā ar rezultātu 10,64 sekundes viņš izcīnīja zeltu. Pietrūka tikai 0,04 sekunžu, lai pārspētu spēļu rekordu, kas kopš 1997. gada pieder ASV skrējējam Vendelam Gaskinam. Otro zelta medaļu sportists izcīnīja tāllēkšanā. Māris startēja arī 110 m barjerskrējienā, kur ieguva sudraba medaļu, piekāpjoties amerikānim Jošua H. Hembrū. Arī trīssoļlēkšanā Māris ieguva otro vietu, viņu pārspēja krievu sportists Aleksejs Savostins. Otrs trīssoļlēcējs J. Smons palika soli aiz medaļām – 4. vietā.

Svarīgākais