Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Gan vasara, gan rudens; uzzini, kāds laiks gaidāms šonedēļ!

© F64

Otrdien un trešdien Latvijā gaidāms vēsāks laiks, ceturtdien un piektdien dienvidu vējš atnesīs siltāku gaisu, bet nedēļas beigās, iespējams, atkal kļūs vēsāks, vēsta jaunākās laika prognozes.

Arī nākamās nedēļas sākumā valsts austrumos prognozēts karstums līdz +28 grādiem, bet jārēķinās, ka laika prognozes var krasi mainīties.

Otrdien saule mīsies ar mākoņiem, pūtīs brāzmains ziemeļrietumu vējš un vietām īslaicīgi līs, trešdien vējš kļūs lēnāks. Gaisa temperatūra nepārsniegs +18..+22 grādus, trešdienas saullēktā tā pazemināsies līdz +5..+10 grādiem.

Sagaidāms, ka ceturtdienas pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +21..+26 grādiem, piektdien gaisa temperatūra var pakāpties vēl par diviem grādiem augstāk, valsts rietumu un centrālajā daļā prognozētas pērkona lietusgāzes.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" informāciju valsts galējos austrumos vēl arī sestdien gaiss sakarsīs līdz +27 grādiem, tikmēr pārējā Latvijā iespējams lietains un drēgns laiks. Arī nākamās nedēļas sākumā valsts austrumos prognozēts karstums līdz +28 grādiem, bet jārēķinās, ka laika prognozes var krasi mainīties.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžo brīdinājumu par ļoti augstu ugunsbīstamību vietām Zemgales un Vidzemes mežos, pārējos valsts reģionos un galvaspilsētā spēkā dzeltenās krāsas brīdinājums ugunsbīstamības dēļ.